Mies vuosien vankeuteen törkeistä rikoksista – leikkasi pikkurillin irti saksilla ja raiskasi lampulla

Mies tuomittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa Lahdessa viime toukokuussa tehdystä raa'asta väkivallasta. Julman väkivallan yhteydessä hän myös raiskasi uhrin. Sekä tekijä että uhri ovat miehiä.

Mies oli tehnyt miespuoliselle uhrille moninaista väkivaltaa lyöden tätä muun muassa nyrkillä, vasaralla, kypärällä ja selvittämättä jääneillä astaloilla päähän sekä vartaloon.

Hän myös viilsi uhria teräaseella molempiin korvanlehtiin, alavatsaan ja silmäkulmaan, repi pihdeillä tämän oikean jalan pikkuvarmaan kynnen irti, väänsi sormia ja varpaita sekä viilsi saksilla vasemman käden pikkurilliin.

Ehkäpä törkeimpänä pahoinpitelyn yksityiskohtana hän leikkasi uhrin vasemman käden pikkurillin irti pihdeillä ja oksasaksilla. Uhri menetti sormen pysyvästi.

Teko tapahtui uhrin kotirauhan piirissä.

Raiskasi toisten nähden

Teon yhteydessä mies komensi uhrin olohuoneeseen ja tunkeutui peniksellään tämän suuhun.

Kun uhri meni kylpyhuoneeseen suihkuun, mies seurasi tätä sinne. Hän komensi uhrin selkä itseään päin ja levittämään jalkojaan, jolloin työnsi tämän peräaukkoon kynttilälampun. Teko tapahtui osittain muiden henkilöiden läsnäollessa.

Oikeuden julkisesta selosteesta ei ilmennyt tekokokonaisuuden motiivia.

Teosta tietäneille tuomio

Harri Moilanen (s. 1977) tuomittiin kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikennerikkomuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä raiskauksesta kuuden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Moilanen määrättiin lisäksi korvaamaan uhrille henkisestä kärsimyksestä 20 000 euroa sekä kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 5500 euroa.

Lisäksi 1998 syntynyt mies tuomittiin pelastustoimen laiminlyönnistä 40 päiväsakon rangaistukseen, ja 1986 syntynyt mies pelastustoimen laiminlyönnistä ja varkaudesta 60 päiväsakon rangaistukseen.

Nämä olivat teon jälkeen jättäneet hankkimatta uhrille apua, vaikka olivat tietoisia tämän olevan vakavassa vaarassa ja luvanneet tälle soittaa hätäkeskukseen. Sen sijaan he poistuivat paikalta jättäen uhrin asuntoon.

Lue myös:

    Uusimmat