Mainos

Mies ei antanut kolmikolle tupakkaa, jolloin hänet pahoinpideltiin Vantaalla veitsillä ja kirveellä – jättivät paukkupakkaseen makaamaan

59:17
Lain rajat, millainen väkivalta on Suomessa sallittua?

Helsingin hovioikeus on korottanut maksettavien korvauksien suuruutta miehelle, joka joutui murhan yrityksen ja ryöstön uhriksi Vantaalla viime vuoden helmikuussa.

Tapauksessa uhria oli muun muassa puukotettu useilla teräaseilla ja lyöty retkikirveen hamaralla päähän.

– Teon julmuutta osoittavat väkivallan toteuttaminen useassa eri vaiheessa asianomistajan yrittäessä paeta sekä piittaamattomuus asianomistajan aneluista lopettaa väkivalta.

Tekijät jättivät uhrin haavoittuneena makaamaan 15 asteen pakkaseen vietyään tältä puhelimen.

Syynä tupakka tai automurto

Uhrin kertoman mukaan yksi tekijöitä oli pyytänyt häneltä tupakkaa, jota mies ei ollut antanut, koska ei ollut varma tämän iästä.

Uhrin poistuttua paikalta oli mies hyökännyt kahden muun miehen kanssa tämän kimppuun takaapäin. Miehillä oli aseinaan veitsiä ja kirves.

Miehet taas kertoivat oikeudessa teon taustalla olleen se, että mies oli keskeyttänyt heidän automurtonsa, ja he halusivat estää tätä soittamasta asiassa poliisille.

Sai huomattavat arvet ja vammat

Teon uhri vaati korvausten lisäämistä. Hän oli kertomansa mukaan joutunut sairaalahoitoon noin kahdeksi kuukaudeksi, ja kuvaili kehonsa olevan teon jäljiltä arpien peittämä, mikä esti esimerkiksi lyhyissä housuissa tai paidassa kulkemisen.

Hänelle jäi arpia myös kasvoihin, ja vammat vaikuttivat myös hiusten kasvuun.

– Asianomistaja perheineen oli joutunut muuttamaan pois kodistaan, koska ympäristö, jossa yksi tekijöistä myös asui, toi tapahtumat jatkuvasti mieleen ja aiheutti suurta tuskaa, turvattomuutta ja unettomuutta, mies kertoi.

Oikeus korotti uhrille maksettavia korvauksia 3000 eurolla aiemmasta 33 000 eurosta.

Oikeus piti voimassa Aapo Aleksanteri Sunin ja Vili Eemeli ValdemarHämäläisen saamat 9 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukset. Tekoon osallistui myös Kasper Joakim Hautajoki. Miehet olivat syntyneet vuosina 1996 ja 1998.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja