Mainos

Mielensäpahoittajan blogi: Joulu on valhe

Mielensäpahoittajan blogitekstejä julkaistaan samassa rytmissä sarjan kanssa. 

"Kyllä minä niin pahoitin, kun taas tulee joulu.

Poro muka kuljettaa, muka savupiipusta tullaan, muka jaellaan kaikille maailman lapsille paketteja. Johan sellainen on logistisesti ja työehtosopimusten kannalta mahdotonta.

Puhutaan rauhasta ja sanomasta, mutta kun niitä tarkemmin pohtii niin ymmärtää, että rauha on nimeltään kiire ja sanoma sama kuin joulukaupan kasvu verrattuna viime vuoteen.

Lahjoja ostetaan velaksi ja tammikuussa järsitään kynsiä, koska muovikortit ovat miinuksella ja keskeltä kahtia saksitut.

Tuntuu tuolla rintalastan alla, kun katson joulukaduilla hölkyttäviä ihmisiä. Maailma on täynnä naisväkeä, jonka pitää tehdä laatikko juuri niin kuin isoisoisoäiti sen teki. Ja metsätyötaidottomat miehet samoilevat kuusikossa etsimässä puuta, jonka pitäisi olla niin symmetrinen, ettei luonto sellaista suunnittele.

Kyllä on täydellinen joulu kuin olympiakomitean virallinen mitalitavoite. Mahdoton saavuttaa, koska menestysvuodet ovat kaukana takana. Harva poikkeusyksilö menestyy, muut jäävät alkueriin. Piparkakut kärähtävät, perunalaatikosta unohtuu siirappi ja joulukuusenjalkaa ei löydy. Eihän lanttuloota voi onnistua, kun sitä tehdään vain kerran vuodessa.

Minä en odota kinkun lisäksi mitään. Lahjoja en ota vastaan kuin lapsenlapsiltani. Ne antavat joka joulu minulle sen, mikä ei muille kelpaa ja hyvä niin. Kyllä ehdottomasti tarvitsen veistotunnilla tehtyä linnunpönttöä ja käsityössä kirjailtua pannulappua."

Kirjoittaja on iäkäs mies, jonka mielestä ennen kaikki oli paremmin. Ajatuksiaan hän tahtoo jakaa, jotta saa ne ulos mielestään ja verenpaineen pysymään alhaalla.

Mielensäpahoittaja – Ennen kaikki oli paremmin MTV3-kanavalla tiistaisin 8.1. klo 20 alkaen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja