Mainos

Mielenosoittajat saartoivat MTV:n toimittajan Itä-Ukrainassa: Mitä ajattelit täältä kertoa?

Ukrainan antama kahden vuorokauden määräaika Itä-Ukrainan hallintorakennusten valtausten päättämiseksi on umpeutunut aamupäivällä kello 11.00. MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo Donetskista, että mielenosoittajat pitävät kuitenkin edelleen rakennuksia hallussaan.

Sarasteen mukaan vallatun alueparlamentin luona on rauhallista, eikä esimerkiksi poliiseja tai sotilaita ole paikalla.

– Rakennuksessa sanotaan olevan noin 2000 mielenosoittajaa, mutta sitä lukua on kyllä aika vaikea uskoa, koska ainakaan tässä ulkopuolella ei näy ihmisiä kuin enintään ehkä 600. Paikalla on etupäässä vanhempia ihmisiä, mummoja ja pappoja sekä muutama aika ärhäkän näköinen turvamies.

Ukrainan sisäministeri Arsen Avakovin mukaan valtaukset päätetään tarvittaessa voimatoimin ja tähän Saraste sanoo valtaajien valmistuvankin.

– Näin, että siellä on Molotovin cocktaileja valmisteltu. Paikalle on tuotu myös lisää autonrenkaita, kiviä ja kaikkea tällaista taisteluvarustusta, aseita ei kuitenkaan näy.

Saraste kertoo kovan tuulen tekevän paikalla kiusaa. Sen voimasta ilmassa lentää kaikenlaista rojua.

– Ja tietysti täällä edelleen pidetään palopuheita yksi toisensa jälkeen ja ihmiset hurraavat, mutta muuten on hyvin rauhallista.

Saraste sanoo, että mielenosoittajat ovat hyvin kiinnostuneita ulkomaisista toimittajista ja hänetkin saarrettiin hetkellisesti lyhyttä kuulustelua varten.

– He halusivat tietää minkä tyyppisiä juttuja Suomen televisiossa tästä aiheesta näytetään. Kerroin heille, että tiedonvälitys on hyvin objektiivista, eli kerromme vain mitä näemme ja mitä haastateltavat meille sanovat.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.