Miehen syytetään puukottaneen naista yli 50 kertaa – muistamattomalle miehelle vaaditaan elinkautista murhasta

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta kuusikymppiselle miehelle, jonka syytetään murhanneen samanikäisen naisen viime vuoden elokuussa Polvijärvellä Pohjois-Karjalassa. Syyttäjän mukaan mies löi naista veitsellä eri puolille kehoa vähintään 50 kertaa asunnon ulko-ovella ja eteisessä.

Naisen ruumiissa oli ainakin 54 pistovammaa muun muassa päässä, kasvoissa, rintakehässä ja vatsassa, haastehakemuksessa sanotaan. Syyttäjän mukaan nainen kaatui väkivallan seurauksena ja mies jatkoi lyöntejä vielä tämän maatessa lattialla. Nainen kuoli sairaalassa vajaat kaksi vuorokautta myöhemmin.

Mies kiistää murhasyytteen, mutta sanoo, ettei muista tapahtumista mitään. Hän kiistää murhan.

–  (Syytetyllä) ei ole muistikuvia (uhrin) kuolemaan johtaneista tapahtumista eikä niitä edeltävistä tapahtumista, joten hän ei voi tunnustaa toimineensa syytteessä kuvatulla tavalla, eikä sitä, että olisi aiheuttanut (uhrin) kuoleman, miehen kirjallisessa vastauksessa sanotaan.

Napattiin kädet veressä

Poliisi on aiemmin kertonut, että mies tavoitettiin ajamasta autoa. Haastehakemuksen mukaan mieheltä takavarikoitiin kiinnioton yhteydessä veitsi. Lisäksi hänen käsissään, vaatteissaan ja kengissään oli syyttäjän mukaan verta.

Miestä syytetään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Syyttäjän mukaan hän ajoi autoa 1,21 promillen humalassa.

Mies ilmoitti, ettei halua tulla oikeudessa kuulluksi, koska ei muista tapahtumista mitään.

Lue myös:

    Uusimmat