Miehelle vaaditaan kymmenen vuoden vankeutta avopuolison taposta – väkivalta kesti syyttäjän mukaan yli seitsemän tuntia

Syyttäjä vaatii 35-vuotiaalle miehelle vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta henkirikoksesta, jonka uhrina oli miehen avopuoliso. Syyttäjän mukaan mies teki naiselle eriasteista väkivaltaa yli seitsemän tunnin ajan. Epäilty rikos tapahtui Kanta-Hämeessä Humppilassa tammikuussa.

Syyttäjän mukaan mies löi naista painonnostotangolla päähän ja eri puolille kehoa, käveli tämän rinnan ja kaulan päällä ja puristi kaulasta. Naiselle aiheutui väkivallasta useita vammoja.

Syytetty myöntää kirjallisessa vastauksessaan, että muun muassa löi naista puhelimen laturilla ja käveli tämän rinnan päällä, mutta sanoo, ettei osaa selittää naisen kaikkia vammoja. Hän kiistää syytteen taposta ja sen, että olisi aiheuttanut naisen kuoleman.

Syyttäjä: Uhri oli täysin puolustuskyvytön

Naisen kuoleman aiheutti syyttäjän mukaan tämän ottamien lääkkeiden aiheuttama myrkytys yhdistettynä samanaikaiseen vakavaan väkivaltaan.

Uhri oli tilanteessa syyttäjän mukaan väkivallan ja syytetyn muun uhkaavan käytöksen takia täysin puolustuskyvytön. Syyttäjän mukaan mies esti naista saamasta itselleen apua.

–  (Syytetty) on näissä olosuhteissa tietoisena (uhrin) nauttimista lääkeaineista estänyt tätä hankkimasta tai saamasta apua, jota tämä on tarvinnut myrkytystilan hoitoon ja jonka puute yhdessä pitkäkestoisen väkivallan kanssa on johtanut (uhrin) kuolemaan.

Mies kiistää estäneensä naista hakemasta apua tai tienneensä, kuinka paljon tämä oli ottanut lääkkeitä. Miehen mukaan hän yritti herätellä ja elvyttää naista ja soitti hätäkeskukseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja