Miehen seinällä roikkui vuosikymmeniä kuva vuodelta 1978 – sosiaalinen media ratkaisi otoksessa esiintyneen naisen mysteerin

Kanadalaismiehen seinällä roikkui vuosikymmenten ajan kuva, jossa esiintyvää naista hän ei tuntenut. Mysteeri vuodelta 1978 ratkesi sosiaalisen median avulla.

Kanadalaismiehen seinällä roikkui vuosikymmenten ajan kuva, jossa esiintyvää naista hän ei tuntenut. Norm Fosterin omistamassa kuvassa nuori nainen pitelee Kanadan lippua musiikkitapahtumassa vuonna 1978. Kuvan otti Fosterin ystävä.

Päätti etsiä kuvan tytön käsiinsä

Foster poisti lopulta kuvan seinältään. Miestä kuitenkin säälitti panna se komeroon.

– Ajattelin, että minun pitäisi antaa se naiselle, jos hän olisi vielä elossa, ja jos ei, hänen perheensä saisi sen, Foster kertoi CBC-sivuston haastattelussa.

"Oletko tässä sinä?"

Foster julkaisi taulusta ilmoituksen Facebookissa. Muutamaa päivää myöhemmin Noreen McCallum-Fedoriuk sai viestin vanhalta koulukaveriltaan.

Viestissä oli kuva Fosterin ilmoituksesta ja teksti "oletko tässä sinä?"

– Sanoin "hitto soikoon, se olen minä. En voi uskoa sitä". Olin aivan suunniltani, McCallum-Fedoriuk kuvailee.

Foster ja McCallum-Fedoriuk myös tapasivatJos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Vei neljä päivää jäljittää hänet"

Nyt kuva on McCallum-Fedoriukin olohuoneessa. Kuvanottohetkellä hän oli 22-vuotias. Nyt hän on 62.

Foster ja McCallum-Fedoriuk myös tapasivat kahvin merkeissä. Foster on onnellinen, että kuva toi McCallum-Fedoriukille iloa.

– Vei neljä päivää jäljittää hänet, nainen, jota en edes tuntenut, 40 vuoden takaa. Vain sosiaalista mediaa käyttäen, Foster ihmetteli.

Alkuperäisen ilmoituksensa taulusta hän on jo poistanut Facebookista.

Noreen poseerasi uudelleen lipun kanssa kuvan löytymisen kunniaksi. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kuvaa kutsuttu jopa ikoniseksi

Otoksessa on mukana nimi Joan d'Arc du Canada , "Kanadan Joan d'Arc", sekä vuosiluku. Kuvaa on kutsuttu jopa ikoniseksi, vaikka McCallum-Fedoriuk näkeekin siinä vain itsensä "juhlimassa".

– Olen edelleen samanlainen (ihminen). Olen vieläkin tuolla, heiluttamassa lippua ja juhlimassa niin paljon kuin voin, McCallum-Fedoriuk sanoo.

Lähde: CBC.ca

Lue myös:

    Uusimmat