Mainos

Miehelle vaadittiin poliisien murhan yrityksistä 11 vuotta vankeutta – sai runsaat kaksi vuotta lievemmistä rikoksista

25:38

Syytteet kahden poliisin murhayrityksistä kaatuivat Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Teot tapahtuivat Lahden Malskin alueella viime kesäkuussa, kun mies muun muassa ampui aseella poliisien piirittäessä häntä.

Video: Rikospaikka-ohjelmassa on pohdittu muun muassa laittomia aseita. Tuomittu mies oli kertonut ostaneensa aseen ammuksineen tuntomattomalta mieheltä.

Kahdella pistoolilla varustautunut parikymppinen mies oli ampunut aiemmin sivullista miestä pistoolilla polveen. Hänellä ei ollut aseenkantolupaa.

Ampui poliisin piirittäessä

Piirityksen yhteydessä mies ampui aseella kahdesti joidenkin kymmenien metrien päässä poliisista. Miestä syytettiin tästä syystä poliiseihin kohdistuneista murhan yrityksistä, mutta nämä syytteet kaatuivat käräjäoikeudessa muuttuen virkamiehen väkivaltaiseksi vastustamiseksi.

Syytteet huumausainerikoksista liittyivät miehen hallusta takavarikoituun amfetamiiniin ja MDMA:han.

Mies tuomittiin ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta 2 vuoden 4 kuukauden vankuteen. Rangaistusta alemmin saama tuomio. Miehellä oli aiempaa taustaa huumausaine- ja väkivaltarikoksista.

Mies tuomittiin korvaamaan yhdelle uhreistaan yhteensä 3000 euroa tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä ja kummallekin poliisille 2000 euroa teon aiheuttamasta kärsimyksestä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja