Ampumiskahakasta Ruovedellä vuosien vankeustuomio: Rivitalon pihalle ilmestyi haulikolla varustautunut seurue

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kahdesta tapon yrityksestä miehen, joka yritti ampua naisen ja miehen Ruovedellä tammikuussa. Syyttäjä vaati rangaistusta kahdesta murhan yrityksestä.

Aamuyöllä rivitalon pihalle tullut seurue oli varustautunut haulikolla. Ampumista edelsi useita puheluja, joissa talossa asunut nainen ja mies uhattiin tappaa.

Oikeus tuomitsi Terno Alkki Rikhard Hedmanin, 33, neljän vuoden ja viiden kuukauden vankeuteen. Käräjäoikeuden mukaan hän syyllistyi tapon yritysten lisäksi myös ampuma-aserikokseen ja törkeään kotirauhan rikkomiseen.

Syyttäjä vaati rangaistusta kahdesta tapon yrityksestä naiselle ja miehelle, jotka ampuivat tunkeutujia kohti käsiaseella noin 20–45 metrin päästä. Oikeus kuitenkin katsoi, että he syyllistyivät pelkästään ampuma-aserikokseen.

Yksi mies sai sakot rikoksentekijän suojelemisesta ja toinen puolitoista vuotta ehdollista vankeutta ampuma-aserikoksesta ja avunannosta tapon yritykseen. Lisäksi alle 18-vuotias henkilö sai kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion avunannosta rikoksiin nuorena henkilönä.

Tuomitut kiistivät syyllistyneensä rikoksiin. Käräjäoikeuden tuomio on annettu kesäkuun 3. päivänä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja