Mies teki puolisolleen erilasteista väkivaltaa yli 7 tuntia Humppilassa – tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä, syyte taposta hylättiin

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on hylännyt syytteen taposta jutussa, jossa nainen kuoli kotonaan Humppilassa tammikuussa. Naisen 35-vuotias avopuoliso tuomittiin sen sijaan törkeästä pahoinpitelystä.

Syyttäjä oli vaatinut miehelle vähintään kymmenen vuoden tuomiota taposta.

Syyttäjän mukaan mies oli tehnyt naiselle eriasteista väkivaltaa yli seitsemän tunnin ajan pariskunnan yhteisessä kodissa. Naisen kuoleman aiheutti syyttäjän mukaan hänen ottamiensa lääkkeiden aiheuttama myrkytys yhdistettynä samanaikaiseen vakavaan väkivaltaan.

Käveli tajuttoman uhrin päältä

Mies myönsi osan syyttäjän väittämästä väkivallasta, mutta kiisti syytteen taposta. Mies oli muun muassa lyönyt uhria painonnostotangolla sekä kävellyt tämän rintakehän ja osin kurkun päältä, kun nainen oli ollut tajuttomana.

– Väkivalta on ollut moninaista ja sitä on kohdistettu pään, rinnan ja kaulan alueelle, joille alueelle kohdistettua väkivaltaa voidaan pitää erityisen vaarallisena, oikeus kirjoitti tuomiossaan.

Oikeuden mukaan mies kohdisti naiseen väkivaltaa seitsemän tunnin aikana, mutta väkivalta itsessään ei ollut kestänyt koko sitä aikaa.

Lääkkeet olisivat yksin tappaneet

Sitä, missä kohtaa nainen otti lääkkeitä ja milloin häntä pahoinpideltiin, ei selvinnyt. Kuolemansyylausunnon mukaan naisen fyysiset vammat eivät olisi yksin voineet aiheuttaa kuolemaa, mutta epäselväksi jäi, millä tavoin ja missä määrin ne myötävaikuttivat siihen.

Joka tapauksessa naisen ottamien lääkeaineiden pitoisuudet olivat oikeuslääkärin mukaan sellaisia, että ne jo yksin olisivat johtaneet myrkytyskuolemaan. Näin ollen oikeuden mukaan siitä, että väkivalta aiheutti uhrin kuoleman, jäi varteenotettava epäily.

Oikeuslääkärin mukaan nainen olisi voinut selvitä, jos hän olisi saanut apua ajoissa. Mies sanoi hälyttäneensä apua heti tajuttuaan tilanteen vakavuuden.

Käräjäoikeus tuomitsi Jonne Kristian Vuorelan, 35, kahden ja puolen vuoden vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat