Mainos

Miehellä yli sata kiloa kannabiksen kukintoa myyntiin – poliisi seurasi miesjoukkiota kuuntelulaittein

Espoon käräjäoikeus antoi tällä viikolla tuomion tapauksessa, jossa miehet pitivät hallussaan huomattavia määriä huumausaineena käytettävää kannabiksen kukintoa.

Oikeus tuomitsi viisi miehistä törkeistä huumausainerikoksista ja kolme perusmuotoisista teoista. Teot oli tehty Espoon, Helsingin ja Tampereen alueella.

Yli sadan kilon kannabiserä

Miehistä pisimmän tuomion sai Endi Skendaj, joka tuomittiin 5 vuoden 10 kuukauden vankeusrangaistukseen. Hän oli pitänyt hallussaan noin 113 kiloa kannabiskukintoa, josta oli myynyt noin viisi kiloa. Ramazan Gripshi taas tuomittiin 4 vuoden 10 kuukauden vankeusrangaistukseen tämän pidettyä hallussaan noin 80 kiloa kannabiskukintoa ja myytyä siitä noin 1,7 kiloa.

Muiden henkilöiden tuomiot vaihtelivat kannabiksen hallussapidosta ja myynnistä vaihtelivat yhdeksästä kuukaudesta kolmeen vuoteen.

Laatu ei vakuuttanut oikeuttakaan

Poliisi käytti tutkinnassa runsaasti miesten keskustelujen salakuuntelua teknisin välinein. Äänitallenteita oli yhteensä sata. Tuomiosta ei käy ilmi, mistä aineet oli saatu, mutta epäillyt kävivät kuunteluiden perusteella runsaasti keskustelua ulkomailta, esimerkiksi Albaniasta, hankittavista huumausaineista.

Tuomiossa otettiin huomioon hallussapidetyn ja myydyn kannabiksen määrän lisäksi syytettyjen asema huumausainekaupassa sekä se, että kannabiskukinto oli huonolaatuista eikä sen huumavan ainesosan määrää oltu tarkemmin selvitetty. Miehiä syytettiin myös amfetamiinin tai kokaiinin kaupasta, mutta näistä oikeus ei katsonut olevan riittäviä todisteita.

Tuomituista kolme jatkaa istumista vankilassa, ja neljäs on määrätty vangittavaksi ja toimitettavaksi välittömästi vankilaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.