Vanhasten kotitalon uuniin sujahtaa Jallun Kierrepitsa. Se on Micon juhlapitsa, hintaa muhkeat 21 euroa, mutta niin on pitsalla muhkeasti kokoakin: Viisi kerrosta ja mozzarellaa sekä nakkeja runsaskätisesti. Se on niin iso, että pitsalaatikon kansi ei mene kiinni.
– Kyllä taatusti lähtee teidän toimituksen väeltä nälkä, vaikka olisi enemmänkin henkilökuntaa, nauraa Mico, 11 vuotta, Espoon Haukilahden pitsakeisari.
Neljän vuoden ajan on Mico tehnyt pitsoja Espoon Haukilahden kodissaan. Se alkoi veljen ylioppilasjuhlista, kun juhlaväki kaipasi yöllistä hiukopalaa.
– Ajattelin, että kehitän jotain omaa ja niin aloin käyttää nakkeja. Tykkäsivät kovasti ja sanoivat, että tässähän olisi bisnesidea. Se on nyt sitten suosituin pitsa, se Nakki-Pitsa, sanoo Mico samalla kun läpsyttelee jauhoja keittiön pöydälle.
Taatusti kuumina perille
Naapurikortteliin tilattu Nakki-Pitsa on uunissa, paistuu rapean kullankeltaiseksi siinä silmiemme edessä.
– Tässä vaiheessa minä yleensä lähetän tilaajalle viestin, että tuote on tulossa niin ehtivät ottaa haarukat ja veitset esiin. On tärkeää, että on koko ajan edellä aikataulua, sanoo Mico ja pistää viestin menemään.
Sitten pitsa laatikkoon ja lähdemme puolijuoksua pihalle. Nakki-Pitsa on tuskin kolmea minuuttia vanhempi kun Mico ojentaa sen tilaajalle.
– Olen miettinyt, että alan seuraavaksi toimittaa näitä polkupyörällä, mutta tarvitsen ensin repun, jossa pitsa pysyy lämpimänä, pohtii nuori pitsayrittäjä kun vaellamme takaisin Vanhasten kotiin.
