Mainos

Mico, 11, on Espoon pitsakeisari – Hittipitsa on niin iso, että laatikko ei mene kiinni

2:08

Vanhasten kotitalon uuniin sujahtaa Jallun Kierrepitsa. Se on Micon juhlapitsa, hintaa muhkeat 21 euroa, mutta niin on pitsalla muhkeasti kokoakin: Viisi kerrosta ja mozzarellaa sekä nakkeja runsaskätisesti. Se on niin iso, että pitsalaatikon kansi ei mene kiinni.

– Kyllä taatusti lähtee teidän toimituksen väeltä nälkä, vaikka olisi enemmänkin henkilökuntaa, nauraa Mico, 11 vuotta, Espoon Haukilahden pitsakeisari.

Neljän vuoden ajan on Mico tehnyt pitsoja Espoon Haukilahden kodissaan. Se alkoi veljen ylioppilasjuhlista, kun juhlaväki kaipasi yöllistä hiukopalaa.

– Ajattelin, että kehitän jotain omaa ja niin aloin käyttää nakkeja. Tykkäsivät kovasti ja sanoivat, että tässähän olisi bisnesidea. Se on nyt sitten suosituin pitsa, se Nakki-Pitsa, sanoo Mico samalla kun läpsyttelee jauhoja keittiön pöydälle.

Taatusti kuumina perille

Naapurikortteliin tilattu Nakki-Pitsa on uunissa, paistuu rapean kullankeltaiseksi siinä silmiemme edessä.

– Tässä vaiheessa minä yleensä lähetän tilaajalle viestin, että tuote on tulossa niin ehtivät ottaa haarukat ja veitset esiin. On tärkeää, että on koko ajan edellä aikataulua, sanoo Mico ja pistää viestin menemään.

Sitten pitsa laatikkoon ja lähdemme puolijuoksua pihalle. Nakki-Pitsa on tuskin kolmea minuuttia vanhempi kun Mico ojentaa sen tilaajalle.

– Olen miettinyt, että alan seuraavaksi toimittaa näitä polkupyörällä, mutta tarvitsen ensin repun, jossa pitsa pysyy lämpimänä, pohtii nuori pitsayrittäjä kun vaellamme takaisin Vanhasten kotiin.

Kiltit viranomaiset ja isot suunnitelmat

On ilo seurata nuoren miehen toimintaa keittiössä. Hän pyyhkäisee heti pois jokaisen taikinamöykyn tai nakkirasvatahran. Hyvin ammattimaista, hyvin tehokasta.

– Espoon elintarvikevalvonnalta olen saanut hyviä neuvoja. On tärkeää, että paikat pysyvät koko ajan puhtaina.

Ja niistä globaaleista laajentumissuunnitelmista, niistä Mico kertoo tarkemmin oheisessa klipissä. Hänellä on suuri villi idea: nuori pitsakeisari aikoo yhdistää pitsan ja lentämisen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.