Pohjois-Karjalan Marttojen keittiössä Joensuussa ollaan kaikkein pyhimmässä. Sen lähemmäs karjalanpiirakan sielunelämää ei pääse missään.
Kotitalousasiantuntija Tiina Anola-Pukkila ja toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen vääntävät taikinaa nyrkit jauhossa. Kaulinta on jo käytetty.
– Nämä ovat nyt niitä kakkaroita ja tämä on pulikka jolla piirakkapuolia ajellaan, selittää Anola-Pukkila piirakka-aihioiden alkuvaiheita.
– Siellä tehtaalla niillä ei ole tuommosia vehkeitä?
– Ei niillä ole eikä tämmösiä käsiä, Kolehmainen vakuuttaa.
Postin selitys ontuu
Karjalanpiirakan kotikonnuilla teollisuuspiirakkaa esittävä postimerkki suorastaan naurattaa.
–Totta kai hymyilytti ja ilostakin siinä mielessä, että on ihana kun näitä karjalaisia perinneleivoksia pääsee postimerkkiin. Sehän on vain hyvä asia meille kaikille, mutta kyllähän sen heti huomasi, että nyt on tapahtunut brändäyksen loppuunviennissä pieni virhe, Kolehmainen huomauttaa kohteliaasti.
Posti ja merkin suunnittelija ovat selittäneet, että postimerkkikoossa käsintehty piirakka ei näyttänyt kuvassa hyvältä.
– Kyllä se vähän ontuvalta selitykseltä kuulostaa.
Käsintehty - tekijänsä näköinen
Kolehmainen muistuttaa, että teollisesti tuotetut piirakat ovat kaikki samaa mallia.

