Anne ja Jukka saivat raumalaisessa pizzeriassa erikoisen pyynnön – toteuttivat toiveen ja hittihän siitä tuli: "Veti ihan hiljaiseksi"

Anne ja Jukka Nordlund pohjaton pizza Jubupizza
Anne ja Jukka Nordlundin Jubupizza on ollut toiminnassa Raumalla jo 7 vuotta. MTV

Raumalaisen Jubupizzan pohjattomasta pizzasta tuli paikallinen hittituote.

Vanhassa Raumassa, torin laidalla toimii Anne Nordlundin ja hänen poikansa Jukka Nordlundin pyörittämä pizzeria Jubupizza. Pienen pizzerian ruokalistalta on kesästä saakka löytynyt yksi erityinen paikalliserikoisuus: pohjaton pizza. Mistä oikein on kyse?

– Tämä lähti kesällä siitä, kun pari nuorta neitokaista tuli kysymään, että saisiko pizzaa ilman pohjaa. Pyyntö veti ihan hiljaiseksi, että miten se nyt oikein onnistuu, Jukka Nordlund kertoo nauraen MTV:lle. 

Koska perheomisteinen pizzeria toimii asiakaslähtöisesti, päättivät Anne ja Jukka toteuttaa neitokaisten erikoisen toiveen. Pohjaton pizza valmistettiin vuokaan ja asiakkaat olivat enemmän kuin tyytyväisiä lopputulokseen.

Pohjattomalla pizzalla yllättävän paljon kysyntää

Muutama viikko sitten yrittäjä Jukka päätti testata pohjatonta pizzaversiota itsekin. 

– Tein sellaisen itselleni ja olin aivan yllättynyt, miten hyvää se oli. Eikä tullut turvotusta, kun minuakin usein vehnä turvottaa.

Jukka päätti ottaa pohjattomasta pizzasta kuvan ja latasi sen ravintolan Facebook-sivuille. Siellä erikoinen pizza tavoitti kohderyhmänsä ja pian asiakkailta alkoi tulvia kyselyitä. Kun Jukka latasi somekanavalle vielä kuvan kolmen pohjattoman pizzan rykelmästä, suosio kasvoi entisestään. 

– Pohjatonta pizzaa tilaavat esimerkiksi ketogeenistä dieettiä noudattavat tai sellaiset ihmiset, joille vehnä aiheuttaa erilaisia oireita. Ajattelimme, että näitä pizzoja ostavat varmaan nuoret naiset. Olikin iso yllätys, kun huomasimme aikuisten miesten ostavan näitä itselleen ja perheelleen, Jukka kertoo.

Pohjattoman pizzan menekki sai raumalaiset yrittäjät innostumaan sen verran, että he päättivät toteuttaa myös toisen asiakkailta kuullun toiveen. Seuraavaksi Jubupizzassa lanseerataan kukkakaalista valmistettu pizzapohja.

– Haluamme olla ajan hermoilla. Viikon sisällä meiltä tulee kukkispohja. Suomessa ei taida olla muita pizzerioita, joista saisi pizzaa kukkakaalipohjalla, tai emme ainakaan löytäneet googlaamalla. 

Yrittäjien innosta kertoo jotain se, että aiemmin kaikki pizzerian pohjat ovat tulleet ravintolaan valmiina. Nyt ravintolassa leivotaan itse kukkakaalipohja pizzoja varten.

***

Katso myös miten valmistuu napolilainen pizza ravintola Capperissa:

Napolilainen pizza paistuu minuutissa 1:26

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.