Michael Schumacher ei olekaan F1-historian suurin? Ex-tallikaverilta kova näkemys pöytään

Legendaarista Michael Schumacheria on pidetty monissa arvioissa F1-historian kaikkien aikojen parhaimpana kuljettajana. Nyt keskusteluun on liitetty Lewis Hamilton, joka on enää yhden mestaruuden päässä Schumacherin kaikkien aikojen ennätyksestä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Yhdysvaltain GP:n tulosten myötä kukaan ei voi enää ohittaa Hamiltonia tämän kauden MM-taulukossa. Hamiltonilla on nyt kasassa kuusi maailmanmestaruutta. Se on yksi vähemmän kuin Schumacherilla.

Mutta onko Schumacher F1-kuninkaiden kuningas? Ei, ainakaan hänen entisen tallikaverinsa Eddie Irvinen mielestä.

– Hamilton on kaikkien aikojen paras kuljettaja, Irvine latasi sportsbookin haastattelussa, jota saksalainen RTL siteeraa.

– Hamilton on paljon parempi kaksintaisteluissa kuin Schumacher ja paljon parempi kuin Ayrton Senna, Irvine jatkoi vertailua.

Irvine nostaa myös esille sen, miten Schumacher syyllistyi uransa aikana moniin kyseenalaisiin tekoihin. Sen sijaan Hamilton on Irvinen mielestä "yksi puhtain kuljettaja pitkiin aikoihin". 

Silti, Irvine jakaa kunniaa myös Schumacherin suuntaan.

– Jos miettii ihan raakaa nopeutta, niin Michael oli aivan omalla tasollaan. Hän oli niin pirun nopea, ettei kukaan yltänyt edes lähelle, Irvine näkee.

Schumacher ja Irvine toimivat tallikavereina muun muassa 1990-luvun loppuvaiheilla, jolloin Schumacher kävi kovaa mestaruustaistoa Mika Häkkistä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat