Miamiin koronakriisin takia jumiin jäänyt Antti Kurhinen pääsi vihdoin takaisin Suomeen – kertoo, kuinka ilmapiiri maassa muuttui äkkiä: "Lähdin kyllä oikeaan aikaan pois"

1:49
Näin Antti Kurhinen kertoi tunnelmistaan Yhdysvaltoihin lähdön kynnyksellä

Miamiin jumiin jäänyt Antti Kurhinen pääsi lentämään takaisin Suomeen sunnuntaina 22. maaliskuuta. 

Tositelevisiotähti ja yrittäjä Antti Kurhinen lensi Yhdysvaltojen Miamiin juuri ennen, kuin presidentti Donald Trumpin asettama matkustuskielto Euroopasta Yhdysvaltoihin tuli voimaan perjantaina 13. maaliskuuta. Kurhinen oli jäädä jumiin Yhdysvaltoihin, kun maailmanlaajuisen koronapandemian takia hänen paluulentonsa peruttiin. Hän sai kuitenkin järjestettyä itselleen paluulennon lopulta British Airwaysin kautta ja nyt hän on jälleen kotonaan Helsingissä. 

– Tottakai on tosi mahtava ja helpottunut fiilis päästä kotiin. Ihan loppuvaiheessa siellä alkoi olla todella jännittynyt meininki, Kurhinen kertoo. 

Juuri ennen kuin Kurhinen poistui Yhdysvalloista maassa otettiin käyttöön kovia rajoituksia, osavaltiossa toisensa perään. Ravintolat ja baarit ovat sulkeneet ovensa sekä rannoille ei enää Miamissa ollut kellään asiaa. Viikon alussa myös valtaosa Miamin hotelleista suljettiin.

– Mietin, että nyt herran jestas lähdin kyllä oikeaan aikaan sieltä pois. 

Kurhisen oli alun perin tarkoitus suunnata matkallaan ystäviensä kanssa Ultra Music -festivaalille Miamiin, mikä kuitenkin peruttiin koronaviruspandemian takia. Reissun alussa paikalliset yökerhot olivat kuitenkin vielä normaalisti auki. Pian paikat alkoivat kuitenkin vuorotellen sulkea oviaan. 

Sen lisäksi, että käytännöt muuttuivat matkakohteessa rajusti, Kurhinen riitautui matkalla mukana olleiden ystäviensä kanssa. Toinen Kurhisen ystävistä osti itselleen aiemmin viime viikolla viimeisen lipun lennolle, jolla hän lähti takaisin Suomeen. Toinen taas jäi Kurhisen mukaan Miamiin, kun hän lähti sieltä itse takaisin Suomeen. 

– Yritin puhua hänelle, mutta hän kuitenkin päätti, että kokeilee, kun hänet lomautettiin täällä Suomessa kuulemma, niin hän jäi sinne nauttimaan elämästä, Kurhinen kertoo. 

– En tiedä sitten miten käy. Sanoin, että toivon sulle kaikkea hyvää ja että tämä on kyllä riskipeliä, mutta hän halusi ottaa riskin elämässä. Niin hän jäi sinne. 

Ulkomailta palaavia suomalaisia on ohjeistettu jäämään kotiinsa karanteeniin kahdeksi viikoksi. Kurhinen kertoo aikovansa noudattaa näitä ohjeita. 

– Jos saattaisi olla, että olen saanut tartunnan Yhdysvalloista, niin en tietenkään halua ketään muuta tartuttaa. 

– Tottakai sitten illalla kun täällä on hiljaista, niin haluan lenkille vähän hengittämään ilmaa, mutta niin, ettei ole muita ihmisiä ympärillä. Kävelen vaikka hetken rantaa pitkin ja sitten tulen kotiin. Ettei tule ihan hulluksi ja mökkihöperöksi. 

Kurhinen kertoo ottavansa tilanteen erittäin tosissaan ja arvostavansa entistä enemmän muun muassa terveydenhuollon ammattilaisia sekä päättäjiä, jotka joutuvat nyt tekemään raskaita linjauksia.

– Ei niitä ohjeistuksia turhaan tehdä. Onhan tämä todella omalaatuinen tilanne, mitä ei olisi ikinä uskonut tapahtuvan omana elinaikana.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja