Matkustuskiellosta huolimatta Yhdysvaltoihin lähtenyt Antti Kurhinen on jumissa Miamissa: "Pelkään, että rahani loppuvat"

Antti Kurhisen kauan sitten varattu Yhdysvaltojen matka sai uuden käänteen Donald Trumpin asettaman matkustuskiellon takia:"Jännittää miten käy" 1:49
Näin Antti Kurhinen kommentoi lähtöään Yhdysvaltoihin Donald Trumpin asettamasta matkustuskiellosta huolimatta

Antti Kurhinen saattaa päästä lähtemään Yhdysvalloista takaisin Suomeen 22. maaliskuuta, mikäli hyvin käy. 

Big Brother -ohjelmasta aikoinaan julkisuuteen noussut Antti Kurhinen matkusti Yhdysvaltoihin juuri ennen kuin presidentti Donald Trumpin asettama matkustuskielto Euroopasta tuleville astui voimaan perjantaina 13. maaliskuuta. Kurhinen kertoi MTV Uutisille juuri ennen matkaansa antamassaan haastattelussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla, että hänen oli tarkoitus palata Suomeen 24. maaliskuuta Finnairin lennolla, mutta tuolloin oli jo tiedossa, ettei Finnair lennä enää silloin Miamista Suomeen. 

– Paluu pitää hoitaa itse. Jännittää kyllä pirusti, että miten tässä käy, kun takaisin päin ei ole välttämättä paluuta. Toivon, että Suomi ja suurlähetystö ei jätä mua, Kurhinen kertoi tuolloin MTV Uutisten haastattelussa.

MTV Uutiset tavoitti uudestaan Kurhisen, joka kertoi haastattelun aikaan olevansa rannalla Miamissa. Hän on yrittänyt työstää kotiinpaluuta jo usean päivän ajan, mutta se on ollut miehen mukaan äärimmäisen hankalaa. 

Kurhisen mukaan koronakriisi ei näyttäydy tällä hetkellä juurikaan Miamissa. Ihmisiä on ohjeistettu pitämään toisiinsa muutaman metrin turvaväli, mutta esimerkiksi rannalla, jossa Kurhinen oli juuri viettämässä aikaansa, oli runsaasti ihmisiä nauttimassa lämpimästä säästä. 

– Täällä ei näy minkäänlaista paniikkia koronaviruksesta, Kurhinen kertoo. 

Miehellä on paikallinen ystävä, joka oli kertonut Kurhiselle keskustelun olevan tällä hetkellä käynnissä siitä, asetetaanko koko Floridan osavaltio karanteeniin. Mikäli näin todella tapahtuisi, olisi tilanne Kurhiselle katastrofaalinen. 

– Se olisi aika hirveää osaltani. On muutenkin niin epätietoinen tilanne näiden lentojen osalta. 

Kurhisella ehkä mahdollisuus päästä takaisin Suomeen 22. maaliskuuta British Airwaysin lennolla. Kurhisen mukaan lennon järjestely on ollut erittäin hankalaa useine välivaiheineen ja maksuineen. 

Mies kävi jo hiljattain Miamin kansainvälisellä lentokentällä ystävänsä kanssa tehdäkseen järjestelyjä kotimatkaa varten. Kurhinen lähti kuitenkin lentokentältä yllättäen yksin takaisin Miamiin. 

– Menimme lentokentälle ja sillä aikaa, kun yritin etsiä sieltä Finnairin tiskiä ja informaatiota, niin hän (ystäväni) varasi viimeisen lipun itselleen, mikä löytyi sieltä British Airwaysilta ja lähti eilen, jätti mut tänne, Kurhinen kertoo. 

– Olin mä vähän pettynyt, hän sanoi, että haluaa kotiin ja jos ei tule muuta mahdollisuutta.

Kurhinen kertoo olevansa tällä hetkellä erittäin hämmentynyt ja jatkuvan epätietoisuuden vallassa. Hän ei itse pelkää koronaviruksen sairastamista, mutta kriisin taloudelliset seuraukset huolettavat häntä toden teolla. 

– Mulla on Suomessa oma yritys, jossa laskut ja kulut juoksevat. Täällä vedän ihan tappiin, tämä ei ole kuitenkaan ihan halpa paikka. Pelkään, että rahani loppuvat ja mitäs sitten tehdään, Kurhinen miettii.

Lue myös:

    Uusimmat