Metsuri Matti löysi kadonneen 3-vuotiaan pojan syrjäisen metsätien varresta: "Aika siinä pysähtyi"

0:35
Metsuri Matti löysi kadonneen 3-vuotiaan pojan syrjäisen metsätien varresta – täältä lapsi löytyi

Kauhajoella etsittiin tänään kuumeisesti kotoaan aamulla kadonnutta 3-vuotiasta poikaa. Poikaa etsittiin poliisin, vapaaehtoisen pelastuspalvelun ja kyläläisten voimin.

Pojan löysi kuitenkin aivan sattumalta syrjäisen metsätien varresta metsuri Matti Luoma, joka oli matkalla katsastamaan omaa metsäpalstaansa.

– Se pikkuinen vain seisoi metsätiellä kädet levällään. Oli kyllä viisas lapsi, kun ei ollut metsään lähtenyt, sieltä häntä olisi ollutkin hankalampi löytää, Luoma kertoo MTV Uutisille.

Luoma kertoo, että lapsi vaikutti hyväkuntoiselta.

– Annoin hänelle vettä. Minulla on aina metsään mennessäni juotavaa mukana. Poika siinä puhui samalla äidistään jotakin, Luoma toteaa.

Luoma kertoo olevansa mielissään, että hän saapui paikalle oikeaan aikaan.

– Oli se kyllä sellainen näky, jota ei ihan joka päivä näe. Aika pysähtyi. Pälyilin siinä samalla metsäänkin, että olisiko poika ollut marjastajien matkassa, mutta eihän tähän aikaan edes marjoja vielä ole.

Luoma soitti hätäkeskukseen ja poliisit tulivat paikalle hakemaan eksyneen pikkupojan.

Luoma kertoo pohtineensa aamulla reissun tekemistä Parkanoon. Onneksi hän päätti kuitenkin käydä katsomassa palstaansa, jonne on tarkoitus istuttaa  kuusen taimia.

– Lähellä tapahtuvat monta kertaa ne hyvät asiat, Luoma kiteyttää.

"20 vuotta sitten etsittiin 2-vuotiasta poikaa"

Pojan löytyminen tuo Luomalle mieleen 20 vuoden takaiset tapahtumat, kun naapuripitäjässä Kurikassa etsittiin kadonnutta 2-vuotiasta poikaa.

– Olin etsintäjoukoissa mukana, kun häntä etsittiin. Hänet löydettiin 2,5 kilometrin päästä kotoaan hyvässä kunnossa oltuaan vuorokauden kateissa, Luoma muistelee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja