Vapaaehtoiset etsijät epäilivät Rasmus Takaluoman löytyvän jopa kaukaa kotipaikasta: "Vastaus voi olla missä vain mereen saakka"

Kivi tippui vapaaehtoistenkin harteilta – kadonneen Takaluoman pelättiin päätyneen kauas kotipaikasta 2:08
Kivi tippui vapaaehtoistenkin harteilta – kadonneen Takaluoman pelättiin päätyneen kauas kotipaikasta

Rasmus Takaluoma katosi Lapualla viime vuonna 12. marraskuuta. Paikallinen Marjo Nurmenniemi on osallistunut 16-vuotiaan Takaluoman etsintöihin vapaaehtoisena.

Keskusrikospoliisi tiedotti lauantaina, että Lapuanjoen varresta on löytynyt ruumiin jäänteitä. KRP:n mukaan on vahvoja viitteitä siitä, että vainaja on Rasmus Takaluoma.

Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa etsinnänjohtajana toiminut Marjo Nurmenniemi kertoo MTV Uutisille, että KRP:n tieto herättää hänessä pitkien kuukausien jälkeen helpotuksen tunnetta.

Eräänlainen kivi tippui vapaaehtoisen harteilta.

– Asia on vaivannut niin omaisia kuin lapualaisia. On herättänyt monenlaista huolta ja hämmennystä, että kuinka ihminen voi hävitä kuin tuhka tuuleen.

Vapaaehtoisten voimin etsintöjä on järjestetty marraskuusta lähtien kaksi kertaa, joista toinen yhdessä poliisin kanssa. Molemmilla kerroilla etsinnöissä on ollut mukana yli 200 vapaaehtoista.

Nurmenniemen mukaan jo etsintöjen aikana vapaaehtoisille tuli ajatus siitä, että kadonneen Takaluoman jäljille saattaisi päästä suorittamalla etsintöjä myös kauempaa Takaluoman kotipaikasta.

Syy tähän löytyi Lapuanjoesta.

– Lapuanjoki virtaa koko Etelä-Pohjanmaan halki eli jos jokeen päätyy, niin vastaus voi olla missä vain mereen saakka.

– Joki on hyvin voimakkaasti virtaava. Ajatus oli, että jos jokeen on päätynyt, niin ei olisi keskustan paikkeilta löytynyt.

Ruumiin jäänteitä löytyi perjantai-iltana maastosta Lapuanjoen tuntumasta, noin 20 kilometrin päästä Lapuan keskustasta.

Nurmenniemi kuvailee joen varren maastoja haastaviksi.

– Hankala ainakin maastosta käsin on etsiä.

Nurmenniemi painottaa, että paikallisten auttamisen halu etsinnöissä on ollut valtavaa. Uusia etsintöjä oltiin kokoamassa, viimeksi eilen perjantaina. Pelkkä ajatus siitä, että Takaluoma oli ollut kateissa jo liki vuoden, oli musertavaa.

– Paikallisissa se on herättänyt pelkoa, huolta, hämmennystä ja surua. Niin nuorissa kuin vanhemmassa väestössä.

– Talkoohenki täällä on ollut uskomatonta. Suru on kaikilla yhteinen.

Lue myös:

    Uusimmat