3-vuotias kävelijä käynnisti ison etsintäoperaation Kauhajoella, löytyi kilometrien päästä kotoa – Poliisi: "Kovakuntoinen poika"

0:35
Metsuri Matti löysi kadonneen 3-vuotiaan pojan syrjäisen metsätien varresta – täältä lapsi löytyi

3-vuotias poika ehti olla kateissa yli kaksi tuntia, kunnes hänet löydettiin hyväkuntoisena Kauhajoella.

Aamulla kotoaan kadonnut pikkupoika löytyi ison etsintäoperaation myötä metsätien varrelta ennen puoltapäivää, kertoo Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksen yleisjohtaja, komisario Pauli Latvanen MTV Uutisille.

Poikaa etsivät poliisin lisäksi Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa sekä kyläläiset. Pojan löysivät autolla etsintään osallistuneet kyläläiset.

– Sillä hetkellä hän oli yksin ja varsin hyväkuntoinen. Poika jutteli normaaliin tapaan. Vaikutti, ettei hän ollut itse huomannut lainkaan, että oli lähtenyt kotoa niin kauas, kertoo Latvanen.

Pojan vanhemmat olivat tehneet pojasta viimeisen havainnon noin yhdeksältä aamulla. Kello 10 jälkeen hätäkeskus sai soiton. Poika löydettiin noin kello 11.30. Poliisin käsityksen mukaan poika on kävellyt teitä pitkin yksin koko matkan.

– Hän on ilmeisen nopealiikkeinen ja aktiivinen lapsi muutenkin. Jos hän on koko kateissaoloajan kävellyt, niin toki siinä kilometrejä kertyy. Kovakuntoinen poika, tuumii Pauli Latvanen Pohjanmaan poliisista.

Muutama tunti pojan löytymisen jälkeen erikoinen tapaus jo hymyilyttää Latvasta.

– Täytyy kyllä sanoa, että harvoin näin pieniä lapsia löytyy noin pitkän matkan päästä – yleensä löytyvät muutaman sadan metrin päästä kotoa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja