Metsästäjä ampui 7-vuotiasta Yhdysvalloissa – luuli poikaa kalkkunaksi

Metsästäjä ampui 7-vuotiasta Yhdysvalloissa – luuli poikaa kalkkunaksi 0:41
Riistanvartijat sanovat, että metsästysonnettomuudet johtuvat usein ihmisten arviointivirheistä.

Yhdysvaltojen Länsi-Virginiassa metsästäjä ampui omien sanojensa mukaan vahingossa 7-vuotiasta poikaa, koska sekoitti hänet villikalkkunaan. Asiasta kertoivat paikalliset viranomaiset, jotka haluavat muistuttaa, miksi turvaohjeiden noudattaminen on metsästyksessä tärkeää.

Riistanvartijat saivat tiistaina hälytyksen metsästysonnettomuudesta paikallisella luontoalueella. Paikalta he löysivät 7-vuotiaan pojan ja hänen 20-vuotiaan isoveljensä, jotka molemmat olivat saaneet ampumahaavoja. 

Pojat olivat itsekin metsästysretkellä, ja olivat ajautuneet lähelle yksityisen metsästysalueen laitamia. 

– Tammi- ja mäntypuiden tiheästi täyttämällä harjanteella metsästäjä sekoitti poikien liikehdinnän kalkkunaan, ja ampui heitä kohti, riistanvartijat kertovat.

Pienempi pojista sai vakavia vammoja ja hänet lennätettiin sairaalaan helikopterilla. Hän on kuitenkin toipumassa, eikä hengenvaaraa ole.

Riistanvartijoiden mukaan onnettomuuden aiheuttanut metsästäjä jäi antamaan ensiapua ja auttoi muutenkin poikien pelastamisessa. 

Metsästysturmat johtuvat usein arviointivirheestä

Riistanvartijat sanovat, että metsästysonnettomuudet johtuvat usein ihmisten arviointivirheistä. 

– Se, ettei metsästäjä tunnista kohdettaan "nokasta pyrstöön", voi johtaa tälläisiin tilanteisiin. Metsästyksen tuoma jännitys, heikko näkyvyys ja turvaohjeita rikkova metsästäjä voivat kääntää nautinnollisen ulkoilupäivän tragediaksi.

Suomessa ei ole villikalkkunoita luonnonvaraisena, mutta kookkaita metsäkanalintuja, kuten metsoja ja teerejä, saa metsästää pienriistana. 

Kaikilta metsästäjiltä vaaditaan metsästysoikeutta.

Suomessa alle 15-vuotias saa metsästää pienriistaa ampuma-aseella metsästysoikeuden hankittuaan, mutta hänen seurassaan tulee olla vähintään 18-vuotias valvoja, jolla on myös itsellään ase- ja metsästyslupa. 

Juttua päivitetty kello 13.08 ja 15.24: Tarkennettu tekstiä Suomen metsästyslupien osalta.

Lue myös:

    Uusimmat