Mainos

Metsässä odotti yllätys – röykkiöittäin suppilovahveroita

Nurmijärvellä hieraistiin tänään muutaman kerran silmiä, kun metsästä löytyi tusinoittain sieniä kotiin tuomisiksi.

Marraskuu on ollut Suomessa tavanomaista lauhempi ja joulukuussakin on rikottu kuun lämpöennätyksiä. Luonto elääkin monin paikoin eri vuodenaikaa kuin mitä kalenteri näyttää. Näin kävi myös Nurmijärven Röykän Vihtijärvellä, mistä löytyi tänään iso kasa hyväkuntoisia suppilovahveroita.

– Ihana ilma, aamupakkasen jälkeen lämmintä ja aurinkokin pilkisteli. Ei lainkaan joulukuun tunnelma, kuvailee sienet löytänyt nainen MTV Uutisille.

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela vahvistaa, että viimeisen kuukauden aikana on ollut poikkeuksellisen lämmintä.

– Marraskuussa on ollut 3-5 astetta tavanomaista lämpimämpää ja leuto sää on jatkunut joulukuussakin. Sateiden määrästä kertoo jotain se, että esimerkiksi Helsingissä on viimeisen kuukauden aikana ollut vain kolme täysin sateetonta päivää, Jokela kuvailee.

Nainen oli lähtenyt metsäretkelle ystävättärensä kanssa eväiden ja kahvitermospullon kanssa. Varmuuden vuoksi mukaan oli otettu sienikorit, koska ystävä oli vihjannut, että leutojen säiden vuoksi sieniä saattaisi löytyä.

Vihjeestä huolimatta hän kuvailee yllätystään suureksi, kun sienet löytyivät. Kotiin vietiin lopulta iso kasa suppilovahveroita.

– En olisi millään uskonut, että joulukuussa vielä suppiloryppäät sinnittelevät yöpakkasten jälkeen. Hyväkuntoisia suppilovahveroita oli paikoin runsaasti. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.