Mainos

Metsäkedon häirintäskandaali, Sisäpiiri 2.0 ja Sillanpään huumekäry – tässä vuoden 2017 suurimmat kotimaiset kohut

Kotimaisen viihteen saralla ehtii tapahtua paljon vuoden aikana. MTV Viihde kokosi yhteen vuoden 2017 mehevimmät kohut ja uskomattomimmat käänteet.

Hollywoodista alkunsa saanut #MeToo-ilmiö on saanut paljon huomiota myös Suomessa ja seksuaalinen ahdistelu on ollut yksi syksyn suurimmista puheenaiheista. Täällä kohun keskiöön joutui muusikko Tomi Metsäketo, jota useat naiset syyttivät häirinnästä. 

Kohun seurauksena Metsäketo joutui väistymään sekä Tähdet, tähdet -ohjelmasta että Mamma Mia! -musikaalista. Metsäketo julkaisi tiedoteen, jossa hän itsekin myönsi, että hänen käytöksessään on ollut toivomisen varaa. 

– Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään. Samalla kuitenkin toivon suhteellisuudentajua erityisesti netissä käytävään keskusteluun, Metsäketo kommentoi kohua.

Seiska uutisoi toukokuussa Sisäpiiri 2.0 -nimeä kantavasta Facebook-ryhmästä, jossa muiden keskustelujen ohella muun muassa annettiin pisteitä omista seksiakteista sekä vitsailtiin ulkomaalaisista ja vammaisista.

Ryhmään kuuluivat muun muassa Cheek, Arman Alizad ja Elastinen. Ryhmä poistettiin Seiskan uutisen jälkeen. 

– Se oli kanava pitää yhteyttä ystäviin, joita ei kiireisessä elämänrytmissä kerkeä jatkuvasti kasvotusten näkemään. Keskusteltiin kaikesta maan ja taivaan välillä, Cheek kommentoi ryhmää heinäkuussa. 


Yhden kuluneen vuoden yllättävimmistä kohuista tarjoili iskelmälaulaja Jari Sillanpää. Poliisi pysäytti autolla törttöilleen Sillanpään syyskuussa ja löysi tämän autosta pienen määrän huumetta, jota epäiltiin tavanomaisesta metamfetamiinista pidemmälle jalostetuksi kristalliksi.

Sillanpäätä epäillään huumerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta. Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan poliisi on esitutkinnassa lähtenyt liikkeelle epäilystä, että Sillanpään huumeidenkäyttö on jatkunut pidempään. 

Sillanpää ei suinkaan ollut ainoa suosikkimuusikko, joka kärysi huumeista vuonna 2017. Emma-gaalassa ehdokkuuksia rohmunnut Reino Nordin joutui poliisin kanssa tekemisiin useampaan otteeseen. 

Ensimmäisen kerran poliisi pysäytti Nordinin auton Helsingissä tammikuussa 2017. Hänen hallustaan löytyi 15 grammaa marihuanaa ja tutkimuksissa paljastui, että Nordin oli käyttänyt myös kokaiinia.

Seuraava käry koitti jo kesäkuussa Porvoonväylällä. Tällä kertaa Nordinin hallussa oli noin kahdeksan grammaa marihuanaa, sekä minigrip-pussi ja purkki, joissa oli jäämiä kokaiinista.

Nordin kommentoi huhtikuussa huumekäryään suorassa Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä, jossa hän pyysi perheeltään anteeksi aiheuttamaansa häpeää.

Nordin vieraili lähetyksessä yhdessä puolisonsa Maria Nordinin kanssa. Sosiaalisessa mediassa tv-esiintymistä hämmästeltiin ja kuvailtiin sekavaksi. Kotikatsomoissa aprikoitiin jopa, esiintyykö mies päihtyneenä.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Vuoden varrelle mahtui myös iloisia uutisia. Koko Suomen kansa haukkoi henkeään, kun tasavallan presidentin kanslia tiedotti presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion odottavan ensimmäistä yhteistä lastaan.

– Kerromme ilouutisen: Jos kaikki sujuu odotetusti, perheemme kasvaa helmikuussa 2018. Lasta on useiden vuosien ajan odotettu ja toivottu. Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä. Siksi onnen ohella on raskauden alkuun sisältynyt herkkyyksiä, mutta nyt voimme asiasta kertoa, kanslian viestissä kerrottiin. 

Niinistö, 69, ja Haukio, 40, avioituivat tammikuussa 2009. Tuleva lapsi on Haukiolle ensimmäinen ja Niinistölle kolmas.

Juontaja Axl Smithin alamäki alkoi jo vuoden 2016 puolella ja sai lopullisen sinettinsä helmikuussa 2017, kun mies tuomittiin 28. helmikuuta 30 salakatselusta, neljästä kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä vuoden ja kahden kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi Smith joutui maksamaan oikeudenkäyntikuluineen yhteensä noin 150 000 euron korvaukset asianomistajille. Tapauksessa oli yhteensä peräti 29 asianomistajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.