Metsä Group tähyää muotimarkkinoille – sellupohjaisesta tekstiilikuidusta valmistetut vaatteet jo esittelyssä Japanin muotiviikoilla

Maailman muotiteollisuudessa kaivataan kipeästi vähemmän kuormittavia vaihtoehtoja öljypohjaisten kuitumateriaalien ja puuvillakuidun rinnalle.

Jalansijaa vastuullisemmassa tekstiiliteollisuudessa hakee myös Metsä Group, joka on valmistellut uutta sellusta tehtyä tekstiilikuitua Äänekoskella sijaitsevassa koelaitoksessa.

Nyt Kuuraksi-nimetty kuitu on edennyt vaatteiksi ja mallistoa esitellään yleisölle Japanin muotiviikoilla yhteistyössä japanilaisen kumppanin kanssa.

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin toimitusjohtaja Niklas von Weymarnin mukaan markkinoilla on ollut puupohjaisia kuituja jo yli sadan vuoden ajan. 

– Ne kaikki valmistetaan puhtaammasta sellusta. Nyt me osoitamme, että myös paperisellusta voidaan valmistaa samanlaisia tuotteita.

Puhtaammalla sellulla tarkoitetaan pidemmälle prosessoitua liukosellua. 

Kuura-tekstiilikuitua valmistetaan sellusta.

Päätös uudesta tehtaasta kahden vuoden kuluttua

Metsä Groupin tavoitteena on rakentaa uusi suurempi tekstiilikuitutehdas Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen, jos kuidun valmistus toimii hyvin ja markkinoilla riittää kysyntää.

Päätös tehtaan rakentamisesta tehdään kahden vuoden kuluttua.

– Puhutaan useasta sadasta miljoonasta eurosta yhteen tehtaaseen. Lisäksi tehdas työllistäisi enemmän kuin sellun valmistus, von Weymarn sanoo.

Hänen mukaansa vaatteiden lisäksi sellupohjaista kuitua voidaan käyttää esimerkiksi maskeissa ja jopa autonrenkaissa.  

– Tästä voisi syntyä Metsä Groupille kuudes liiketoiminta-alue.

Jos Metsä Group päättää rakentaa uuden tehtaan, se voitaisiin käynnistää aikaisintaan viiden vuoden kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja