Metsä Group: Puu voi korvata muovin monella tapaa, yhtiö sai miljoonarahoituksen tuotekehitykseen – "Globaalit trendit edellyttävät"

4:10

Metsä Groupin pääjohtaja sanoo globaalien trendien olevan puutuotekehittämisen puolella.

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä arvioi Viiden jälkeen -ohjelmassa maanantaina, että monet muovituotteet voidaan jatkossa korvata puulla.

– Puu voi korvata muovin monessa kohtaa. Meidän konsernissamme haetaan pakkausmateriaaleille korvaavia raaka-aineita, joilla voidaan saada muovikomponentit pakkauksista pois, Hämälä sanoi.

Metsä Groupin kehitystyö saa rahoitusta Business Finlandilta, joka antaa 60 miljoonaa euroa jaettavaksi neljälle yritykselle kehitys-, innovaatio- ja tutkimustyöhön. Metsä Groupin lisäksi muita rahaa saavia yhtiöitä ovat Neste, Fortum ja Nokia. Rahoituksen vastineeksi yritykset ovat sitoutuneet lisäämään tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointejaan Suomeen yhteensä sadoilla miljoonilla euroilla. Uusien työpaikkojen määrän on luvassa kasvaa sadoilla.

Ilkka Hämälä kertoo Metsä Groupin panostavan laajasti tuotekehittelyyn.

– Panostamme muun muassa uudenlaisiin pakkausmateriaaleihin ja tekstiilikuituihin. 

Metsäteollisuutta on kritisoitu hitaudesta tuotteiden jalostamisessa. Hämälä totesi, että aina voidaan jälkikäteen arvostella ja sanoi, että aika on nyt oikea sille, että puu alkaa korvata muovia.

– Momentumin meille luo fossiilisesta raaka-aineesta luopuminen. Globaalit trendit edellyttävät uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä. Se luo lisävauhtia puun ja muiden uusiutuvien raaka-aineiden käyttöön.

Hämälän mukaan suomalaiselle metsänhoidolle kovimmat haastajat löytyvät eteläiseltä pallonpuoliskolta.

– Kovimmat kilpailijat ovat eteläisen pallonpuoliskon plantaasimetsätaloudessa – siellä tuottokyky on korkeampi. Meidän on löydettävä tuotteet, joilla suomalaisesta puuraaka-aineesta saadaan lisäarvoa. Niin pärjäämme kilpailussa, vaikka meidän kustannusrakenteemme raaka-aineen osalta on kalliimpi.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja