Mainos

Meteorologi: Melko lämmin syyslomaviikko – viikonloppuna voi tapahtua

Tällä viikolla lämpötilat kipuavat päivisin osassa maata kymmeneen asteeseen.

Koululaisten syyslomia vietetään tällä ja ensi viikolla. Tällä viikolla lomaillaan ajankohtaan nähden melko lämpimässä säässä.

Yöpakkaset ovat kuitenkin tehneet teistä jo paikoin liukkaita. Myös huomisaamuna kannattaa varautua liukkauteen ainakin osassa maata.

– Etenkin Etelä- ja Lounais-Suomessa sekä Lapissa voi olla kuuraliukkautta, sillä yö on näillä alueilla selkeä ja lämpötila pakkasella. Lisäksi perusvirtaus käy lounaassa suoraan mereltä, joten kosteutta on myös ilmassa yöaikana, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Tiistai on melko pilvinen päivä. Etelässä ollaan päivällä kymmenen asteen tienoilla, pohjoisessa viiden asteen vaiheilla.

– Melko lämmin ensimmäinen syyslomaviikko on edessä. Lauantaihin asti säätyyppi pysyy samanlaisena eli tuulet puhaltavat lännestä. Maan etelä- ja keskiosassa näyttää poutaiselta, pilvisyys vaihtelee. Lapin yli voi kulkea heikkoja sateita. Ne tulevat alkuun enimmäkseen vetenä ja räntänä, loppuviikkoa kohden lumisateen todennäköisyys kasvaa Lapissa.

Yöt lämpenevät tiistain vastaisen yön jälkeen niin, että pakkasta on lähinnä Lapissa. Tienpinnat voivat kuitenkin olla paikoin liukkaita muuallakin.

Loppuviikon ennuste on vielä epävarma.

– Viikonloppuna voi tapahtua. Suomen pohjoispuolelle on syntymässä matalapaine, joka suuntaa kohti etelää ja kaakkoa ja on mahdollista, että siitä tulee voimakas. Tuulet voivat voimistua myräkäksi ja sää myös kylmenisi väliaikaisesti. Mutta täytyy tarkentaa tätä ennustetta ja sateiden tilannetta viikon mittaan, sanoo Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset syyslomaennusteet meille ja maailmalle MTV:n sääsivustolta.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja