Meteorologi Liisa Rintaniemi, 43, ajatteli lapsilukunsa jäävän kahteen – tämä asia muutti ajatuksen kolmannesta lapsesta

Rintaniemen ajatus kolmannesta lapsesta syntyi koronavuosien aikana. 

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi on raskaana odottaen kolmatta lastaan. Asiasta hän kertoi toukokuussa MTV Uutisille.

– Me odotamme syysvauvaa. Tulevat isoveljet ovat sitten jo 9- ja 12-vuotiaita, kun vauva syntyy. Hän on iltatähti, Rintaniemi kertoi tuolloin.

Rintaniemi avaa tuoreessa blogipäivityksessään ajatuksiaan kolmannen lapsen odotukseen liittyen, sillä aikaisemmin hän on todennut lapsilukunsa jäävän kahteen. Ajatus kolmannesta lapsesta muuttui koronavuosien aikana hänen vanhempien lapsiensa kasvettua pikkulapsivuosistaan.

– Pojat kasvoivat ja yhtäkkiä ketään ei enää tarvinnutkaan vahtia hiekkalaatikolla tai saatella päiväkodin ovelle, mikä oli ihanaa, mutta samanaikaisesti huomasin, etten vielä ollutkaan valmis päästämään irti pikkulapsivuosista, hän kirjoitti.

Pienokaisen on määrä syntyä syyskuussa, joten Rintaniemen raskaus on viimeisellä kolmanneksella. 

– Sukupuolta emme tälläkään kertaa ole selvittäneet. Moni ehkä ajattelee, että haaveilen tytöstä kahden pojan seuraksi, mutta suoraan sanoen minulla ei ole asiasta sen kummempaa toivetta. On ihanaa ajatella odottavansa vain ”vauvaa”.

Lisäksi Rintaniemen lääkärin opinnot kääntyivät loppusuoralle, jolloin myös henkinen olotila pääsi helpottamaan niin, että ajatus kolmannesta lapsesta ei kuulostanut pahalta.

– Pääkoppa tuulettui ja taloudellinen tilannekin samanaikaisesti koheni. 

– Aiemmin olin kokenut, että pikkusisarus olisi jotenkin pois kahdelta muulta lapseltamme, mutta viime vuodet ovat omalla kohdallakin osoittaneet, miten tärkeitä sisarussuhteet ovat läpi elämän. Ne jäävät perheestämme jäljelle, sitten kun minusta ja miehestäni aika jättää.

Lisäksi Rintaniemi iloitsee siitä, että häntä ei kohdeltu neuvolassa eriarvoisesti ikänsä vuoksi. 

– Oli kuumottavaa varata ensimmäistä neuvola-aikaa samalle tutulle terveydenhoitajalle, jonka jo kerran hyvästelin kuopuksen siirtyessa kouluterveydenhuoltoon, mutta neuvolassa minuun ei ole suhtauduttu mitenkään poikkeavana saati riskisynnyttäjänä, mikä on ollut jotenkin tosi raikasta.

Lue myös:

    Uusimmat