Mestaruustaistelu tiivistyi dramaattisesti: maalivahdin ulosajo ja epäonnistunut rangaistuspotku – KuPS kompastui Seinäjoella

Jalkapallon Suomen mestaruutta jahtaava Kuopion Palloseura kärsi lauantaina kirvelevän tappion SJK:n vieraana.

Kuuden minuutin jälkeen KuPS-vahti Johannes Kreidl ajettiin kentältä tämän pelattua palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella. Vajaalla pelanneet kuopiolaiset hankkivat rangaistuspotkun 32. minuutilla, mutta SJK-vahti Jesse Öst torjui Janis Ikaunieksin yrityksen.

Hetkeä myöhemmin Ikaunieks puski kuitenkin KuPSin johtoon. SJK heräsi nopeasti ja Diego Rojas pyssytti vielä avausjaksolla etualakulmaan lukemiksi 1–1.

Ottelun 63. minuutilla Moshtagh Yaghoubin tarkka keskitys löysi SJK:n englantilaishyökkääjä Jake Jervisin, joka nikkasi alakulmaan loppulukemat 2–1. Voitto oli SJK:lle kolmas viimeiseen neljään otteluun.

KuPS johtaa liigaa kolmella pisteellä Honkaan ja HJK:hon, mutta on pelannut ottelun enemmän. HJK kohtaa kierroksen omassa ottelussaan sunnuntaina vieraskentällä hyvävireisen Hakan. Honka puolestaan maanantaina Espoossa sarjan pohjalla olevan HIFK:n.

Liigan toisessa ottelussa sarjataulukon häntäpään FC Lahti yllätti vieraissa VPS:n 3–2.

Juttua muokattu kello 19.31. Lisätty maininta HJK:n ja Hongan otteluista kierroksella.