HJK näyttävään voittoon odotetussa klassikko-ottelussa – nälkäinen Lucas Lingman kapellimestarina

Helsingin Jalkapalloklubi kaatoi Valkeakosken Hakan 3–1 hartaasti odotetussa miesten jalkapalloliigan ottelussa. HJK-kärki Roope Riski aloitti maalinteon vajaan kymmenen minuutin kohdalla puskemalla Lucas Lingmanin lähettämän keskityspallon verkkoon.

Rasmus Schüller lisäsi toisen puoliajan alussa HJK:n johtoa onnistuneella rangaistuspotkulla. Hakan Saiba Keita kavensi tovi myöhemmin, mutta norjalainen ajettiin ulos kahdella keltaisella kortilla vain viitisen minuuttia maalin jälkeen.

Lingman viimeisteli päätöskympillä loppulukemat 3–1:een komealla vapaapotkumaalilla.

HJK:lla miesten Suomen mestaruuksia on 29. Haka on HPS:n kanssa jaetulla kakkossijalla yhdeksällä mestaruudella.

Toinen helsinkiläisjoukkue HIFK avasi pistetilinsä Rovaniemellä RoPSin vieraana. Sakari Tukiainen tuikkasi vieraiden 1–0-voittomaalin kulmapotkun jälkeisestä hässäkästä.

Ottelut FC Lahti–SJK ja IFK Mariehamn–Honka päättyivät 0–0-tasapeleihin. Lahti ja IFK avasivat tasapeleillä kauden pistesaldonsa.

Molemmat liigaottelunsa voittanut HJK nousi liigan keulille tasapisteisiin KuPSin ja Ilveksen kanssa.