Mestarien liigan sensaatiotarina päättyi dramaattisesti – ylärima vesitti färsaarelaisten haaveet

Jalkapallon Mestarien liigan karsinnoissa on ihasteltu jalkapallokääpiö Färsaarten mestarin KI Klaksvikin edesottamuksia. Pikkuseura pudotti unkarilaisen Ferencvarosin ja ruotsalaisen Häckenin ja voitti karsintojen 3. kierroksen avausosassa norjalaisen Molden 2–1, ja huikea unelma pääsystä Mestarien liigan lohkovaiheeseen oli voimissaan.

Tiistai-iltana Moldessa haave kuitenkin mureni, ja karulla tavalla. Kristian Eriksen vei Molden johtoon ottelun 17. minuutilla tasoittaen yhteismaalit 2–2:een.

Sen jälkeen Klaksvik kuitenkin kesti painetta ja oli lähellä kenties ratkaisevaa osumaa 73. minuutilla: Luc Kassin pusku kolahti kuitenkin Molden maalin ylärimaan ja siitä alas, Molden kannalta oikealle puolen maaliviivaa.

Näin edessä oli jatkoaika, ja lopulta Martin Linnes teki Moldelle 2–0-osuman. Se toi yhteismaalein 3–2 Moldelle paikan karsintojen viimeiselle kierrokselle, josta voittajat etenevät Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

– Onhan tämä kitkerää, mutta olen niin älyttömän ylpeä pojista. Heidän esityksensä oli fantastinen, Klaksvikin norjalaisvalmentaja Magne Hoseth totesi VGTV-kanavalle uutistoimisto NTB:n mukaan.

Klaksvik toki jatkaa eurotaivaltaan, sillä Häckenin pudottaminen varmisti paikan Konferenssiliigan lohkopeleihin. Jo se teki färsaarelaista jalkapallohistoriaa. Saumaa on vielä jopa Eurooppa-liigaan.

Eurooppa-liigan ratkaisevalle karsintakierrokselle Klaksvik saa vastaansa voittajan Sheriff Tiraspolin ja BATE Borisovin välisestä otteluparista.