Jalkapalloikonin tragedia – isä ampui äidin ja itsensä, 13-vuotias poika löysi ruumiit

Mittavan pelaaja-uran Tanskan maajoukkuessa ja useissa eri huippusarjoissa tehnyt Stig Töfting koki nuoruudessaan tragedian. Hän löysi 13-vuotiaana isänsä ja äitinsä ruumiit, kertoo Daily Mail.

Töftingin isä oli ampunut äidin, jonka jälkeen itsensä. Hän oli tullut kotiin 30. heinäkuuta vuonna 1983 ja löytänyt ruumiit. Vain 18 tuntia myöhemmin hän pelasi cup-turnauksen finaalissa AGF Århusin juniorijoukkueen kanssa. Tanskan maajoukkueen tuolloinen päävalmentaja valitsi minut ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– Jalkapallo on pelastanut minut. Se oli aina sellainen paikka, jossa kukaan ei voinut satuttaa minua. Olen tavannut psykologia, mutta riippumatta siitä, mitä tapahtui, niin olin aina omassa maailmassani viheriölle mennessäni. Tuolloin pääsin yli kaikesta pahasta, Töfting sanoo.

Jalkapalloilija sanoo, että kaikki asiat, jotka hän on kokenut, ovat muokanneet häntä, perhetragediat ja vankeustuomiotkin. Hän on siksi tatuoinut vatsaansa tekstin "No regrets" (Ei katumusta), jota hän on myös käyttänyt elämänkertansa otsikossa.

– Kaikki se, jonka olen kokenut, on tehnyt minut tällaiseksi ihmiseksi. Jos teet tyhmiä asioita, niin otat rangaistuksesi vastaan ja menet eteenpäin. Teet sen, minkä voit omalla elämälläsi, Töfting kertoo.

Tanskalainen pelasi urallaan 41 ottelua Tanskan maajoukkueessa ja hänet nähtiin kaksissa MM-kisoissa ja EM-kisoissa, sekä 1992 Atlantan olympialaisissa.

Alla tiistai-illan iltakymmenen Tulosruutu.


Lue myös:

    Uusimmat