Mestarien liigan herkkupalassa kutkuttava vastakkainasettelu – onko tuttu mies jälleen Pep Guardiolan piina?

Mestarien liiga jatkuu jättiottelulla! Kompastuuko City jälleen tuttuun valmentajaan? 6:18
C Moren asiantuntijat äänessä: Mestarien liiga jatkuu jättiottelulla – kompastuuko Manchester City jälleen tuttuun valmentajaan?

Saksalaisvalmentaja Thomas Tuchel on jälleen Pep Guardiolan ja Manchester Cityn esteenä, kun jalkapallon Mestarien liigan puolivälierät alkavat tiistai-iltana Cityn ja Bayern Münchenin välisellä huippukamppailulla.

Tuchel pilasi Cityn kausihuipennuksen keväällä 2021, kun saksalaisen valmentama Chelsea kaatoi Guardiolan joukkueen Mestarien liigan finaalissa Portossa 1–0. Chelseasta alkusyksyllä potkut saanut Tuchel hälytettiin maaliskuun lopulla Bayernin valmentajaksi Julian Nagelsmannin tilalle kovaan paikkaan, mutta City-puolivälierässä saksalaisluotsilla saattaa olla kilpailuetua vuosien tutkimustyöstä. Tuchel on kertonut seuranneensa tarkasti Guardiolan valmentamien joukkueiden peliä Barcelonan mahtivuosista 2008–2012 lähtien, ja kaksi vuotta sitten Porton illassa oppipoika kukisti valmentajamestarin.

– Olin Pepin suuri ihailija, kun hän pelasi, ja sitten kun hänestä tuli valmentaja, se oli minulle oppimiskokemus. En koskaan jättänyt peliäkään katsomatta, koska ne (Barcelonan ottelut) tarjosivat niin paljon oppia, Tuchel kertoi vuonna 2021 ennen Mestarien liigan finaalia.

Valmentajien välinen kunnioitus on molemminpuolista. Vuonna 2014 Bayernin valmentajana toiminut Guardiola ja Mainzissa työskennellyt Tuchel istuivat pitkän illan baarissa ja hahmottelivat jalkapallotaktiikoita laseilla sekä suola- ja pippurisirottimilla.

Cityllä alla Leipzig-murskajaiset

Tuchelin Bayern on voittanut molemmat ottelunsa Bundesliigassa, mutta viime viikolla joukkue karahti yllättäen Saksan cupin puolivälierässä Freiburgiin. Guardiolan City jahtaa edelleen ensimmäistä Mestarien liigan voittoaan, ja jälki oli edellisellä kierroksella murskaavaa: toinen saksalaisseura Leipzig sai Manchesterissa 0–7-kylvetyksen supertähti Erling Haalandin iskiessä viisi maalia (video alla).

Maalikooste: Manchester City - Leipzig 13:59
Herkuttele tästä Manchester Cityn tähtihyökkääjä Erling Haalandin viiden maalin iltapuhde Mestarien liigan neljännesvälieristä.

– Kautemme onnistuminen mitataan ehdottomasti tässä kilpailussa, vaikka se ei tarkoitakaan, että olen asiasta samaa mieltä, Cityssä neljä Valioliigan mestaruutta voittanut Guardiola sanoi.

Tiistai-illan toisessa ottelussa Portugalin kärkiseura Benfica kohtaa Interin. Keskiviikkona hallitseva mestari Real Madrid mittaa Valioliigassa rämpineen Chelsean ja AC Milan ja Napoli ottavat yhteen italialaisjoukkueiden kuumassa kohtaamisessa. Puolivälierien toiset osaottelut pelataan ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat