Mestari vaihtui – haastajalta taidokas tyrmäys nyrkkeilyn jättiottelussa

Nyrkkeilyä ravistelevat kiistanalaiset tuomiot 1:45

Callum Smith valloitti nyrkkeilyn ylemmän keskisarjan maailmanmestaruuden World Boxing Super Seriesin finaalissa Saudi-Arabian Jeddassa perjantaina. 

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu kiistanalaisista tuomioista nyrkkeilyssä.

Smith löi finaalissa englantilaisen maanmiehensä George Grovesin seitsemännen erän tyrmäyksellä.

Haastaja Smith hallitsi ottelua myös ennen tyrmäystä. Ratkaisuksi muodostui taidokas vasemman käden yläkoukku, minkä seurauksena Groves joutui ongelmiin, ja Smith pääsi viimeistelemään voittonsa painavalla vartalolyönnillä. 

– En ole mies, joka näyttää paljon tunteitaan. Ette näe minua koskaan hurmioituneena, mutta tänään niin kävi, koska elinikäinen unelmani toteutui, Smith hehkutti viitaten maailmanmestaruuteen.

Smith on nyt WBA-liiton "supermestari", ja hän sai voitostaan myös Ring-lehden mestaruusvyön ja Muhammad Alin nimeä kantavan palkintopystin. Hän piti nimissään jo aiemmin WBC:n "timanttititteliä". 

Smithin uran saldo on puhdas, 25 voittoa. Grovesille tappio oli uran neljäs (28-4).

– Tämä on noloa. Minua ei ole koskaan aiemmin satutettu vartalolyönnillä. Mutta kaikki kunnia Callumille. Hän ansaitsi voiton tänään, Groves kommentoi.

Perjantain finaali päätti WBSS:n ensimmäisen kauden. Ukrainan Oleksandr Usyk valloitti Ali-pystin alemmassa raskaassa sarjassa heinäkuussa. Hän puolustaa titteleitään Tony Bellewiä vastaan 10. marraskuuta.

Lähde: WBSS:n tiedote

Lue myös:

    Uusimmat