Messujärjestäjät eivät pelkää enää uusia rajoituksia – yhtä suurta messujoukkoa on kuitenkin turha odottaa: "Luulevat, ettei Suomeen pääse"

2:08

Suomen maahantulorajoitukset hämmentävät ulkomaalaisia messuvieraita. 

Vielä hetki sitten Messukeskuksessa jonotettiin koronarokotteita ja -testausta, mutta ensi viikolla paikalle odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä Helsingin kirjamessuille.

– Kyllä tätä on odotettu ja tehty töitä hartiavoimin yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. Ilolla toivotamme asiakkaat tervetulleeksi, kertoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Tapahtumarajoitukset poistuivat lokakuun alussa. Messuilla ei siksi tarvita toistaiseksi koronapassiakaan. 

– Passi otetaan käyttöön vain siinä tilanteessa, jos on voimassa olevia yleisötapahtumien rajoituksia, joita ei tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ole, Vepsäläinen sanoo.

Tarvittaessa järjestäjät kertovat saavansa koronapassin käyttöön vuorokaudessa.

Ulkomaalaisten vieraiden määrä huolettaa

Loppuvuoden osalta järjestäjiä eivät uudet rajoitukset enää huoleta. Huolena on kuitenkin ulkomaalaisten näytteilleasettajien ja vieraiden saaminen Suomeen.

Vepsäläisen mukaan ulkomaalaiset näytteilleasettajat ja vieraat luulevat, ettei Suomeen pääse. 

– On niitä oletuksia, että Suomeen olisi vaikea tulla, mutta eihän tänne ole, Vepsäläinen sanoo. 

Suomeen voi saapua ilman tartuntatautilaissa säädettyjä matkustusrajoituksia niistä maista, joissa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on korkeintaan 25. Suomessa ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 137. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja