Mertaranta: Alkukausi paljastanut Suomen hiihtomaajoukkueen valtavan työmaan – Ruotsilta malliesimerkki lahjakkuuden hiomisesta

Hiihtokausi näyttäisi suomalaisten näkökulmasta haamulta ilman Krista Pärmäkoskea, Iivo Niskasta ja Ristomatti Hakolaa, kirjoittaa MTV Sportin toimittaja Antero Mertaranta. Mertaranta nostaa esiin tärkeimmät huomionsa kahden ensimmäisen kisaviikonlopun jäljiltä.

Kuvan videolla Tulosruudun raportti maastohiihdon Lillehammerin osakilpailusta.

1. Therese Johaug

Johaug on tehnyt jäätävän paluun kilpailukieltonsa jälkeen.  Ärhäkkä norjalainen on molemmilla hiihtotavoilla jo nyt niin kovassa kunnossa, että kauden hiihtokuningattaresta ei ole epäselvyyttä.

Toki kauden aikana tilanne tasoittuu, mutta historia on osoittanut, että kärjen osalta ei suuria heilahduksia tapahdu. Sairastumiset ovat tietenkin asia erikseen. Muiden onneksi Johaug ei sentään sprintissä pärjää, muuten muille jäisi vain se kuuluisa puoliksi syöty kinkku, joka sekin on nyysitty naapurin pöydästä.

Madame Björgenin lopettaminen ei jättänyt huipulle valtatyhjiötä, sen on ottanut – suorastaan ryöstänyt – itselleen Johaug.

2. Ruotsalaisnaisten panos

Ruotsilta löytyy sekä sprintistä että normaalimatkoilta hurja kattaus. 

Stina Nilsson, Hanna Falk ja Charlotte Kalla hurmaavat hiihtokansaa kilpailusta toiseen. Ei, ei ole unohtunut! Ebba Andersson on alkukauden perusteella ottanut jättiharppauksen kohti maailman terävintä kärkeä.

Siinä malliesimerkki, kuinka lahjakkuudesta on pystytty jalostamaan jo nyt varteenotettava arvokisamitalisti. Ja tämän timantinkovan kärjen takana vaanii useita potentiaalisia menestyjiä.

Dancing Queen lauloi Abba aikanaan.

3. Suomalaisten kova työmaa

Onneksi meillä on Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen sekä sprintissä Ristomatti Hakola! Muuten sinivalkoisten alkukausi näyttäisi enemmän pelkästään valkoiselta – eli haamulta.

Valtava työmaa on edessä, mikäli Suomi aikoo saada kilpailukykyiset (lue: mitaliehdokas) viestijoukkueet MM-kisoihin. Sopii toivoa, että Heikkisen Matilla ei olisi mitään vakavampaa eikä Kerttu Niskanen olisi ajanut itseään jo kauden tässä vaiheessa ylikuntotilaan. 

Pitäisikö nyt jo pohtia yhteistyötä, jolla Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder saataisiin naisten arvokisajoukkueen käyttöön?

Lue myös:

    Uusimmat