Mersun saama erivapaus närästää Ferraria ja Red Bullia

Ferrari ja Red Bull -tallit pohtivat Saksan GP:ssä jopa protestin jättämistä Mercedes-tallin ratkaisusta vaihtaa Lewis Hamiltonin auton jarrulevyjen merkkiä aika-ajon ja kisan välillä.

Hamiltonin aika-ajossa kokeman jarrulevyrikon ja siitä aiheutuneen ulosajon seurauksena Mercedes vaihtoi Hamiltonin auton jarrulevyt Brembon merkkisistä Carbone Industrien levyihin. F1-autojen pitäisi kuitenkin olla aika-ajon ja kisan välillä parc ferme -huoltokiellossa, jonka aikana vaurioituneet osat saisi korvata vain uusilla samanlaisilla. Hamiltonin lähtöpaikan ounasteltiin putoavan jarrulevymerkin vaihdon takia lähtöruudukosta varikonportille, mutta Kansainvälinen autoliitto FIA antoi kuitenkin englantilaisen pitää paikkansa lähtöruudukossa.

Kilpakumppanit päättivät luopua protestiaikeistaan, mutta Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner haluaa selvityksen tapauksesta.

- Jos sen vaihtaa samanlaiseen, on se yksi asia, mutta jos sen vaihtaa toisen valmistajan tekemään, jossa on erilaiset ominaispiirteet, kuten kuljettaja itse kuvaili sitä erilaiseksi, niin se on mielenkiintoinen ennakkotapaus, Horner totesi.

- Meidän pitää saada tähän selvyyttä, koska jos tuollaista saa tehdä, niin mitä muuta saa sitten vaihtaa? On mielenkiintoista nähdä, minkälaiset perustelut tämän sallimiselle on, Horner jatkoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja