Mersulta ja Bemarilta miljardisäästöt tuova yhteinen automalli? Jos hyvin käy, niin se valmistetaan Suomessa

3:14
Näin Mersuja maalataan Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa.

Kaksi saksalaista autojättiä harkitsevat voimiensa osittaista yhdistämistä, uutisoi sanomalehti Handelsblatt.

Saksan autoteollisuudessa muhii mielenkiintoinen yhteistyökuvio. Handelsblattin mukaan Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler ja BMW saattavat lyödä hynttyyt yhteen seuraavan sukupolven kompaktimalliensa eli A-sarjan ja 1-sarjan valmistuksen osalta. Kimppaan olisi mahdollisesti lähdössä myös BMW:n alaisuudessa operoiva Mini.

Käytännössä tämä voisi tarkoittaa valmistajien omien C-segmentin mallien rakentumista yhdelle ja samalle alustalle, mikä auttaisi pienentämään kehitys- ja valmistuskustannuksia. Säästöt laskettaisiin Handelsblattin mukaan miljardeissa euroissa, jotka voitaisiin ohjata autonomisten autojen kehitykseen ja tulevaisuuden liikkumiskonsepteihin.

Kuukausi sitten Daimler ja BMW ilmoittivat ryhtyvänsä yhteistyöhön digitaalisten liikkumispalveluiden kehittämiseksi. Tarkoituksena on pistää hanakasti kampoihin muun muassa Googlen Waymolle, joka on jo pitkään työstänyt autonomisia autoja ja muuta tulevaisuuden liikkumista muokkaavaa teknologiaa.

Handelsblattin tietojen mukaan Daimler ja BMW tekevät mieluummin yhteistyötä kuin jättävät oven auki ulkomaisille toimijoille. Yhdysvalloissa Waymo ja kyytipalvelu Uber ovat jo lyöneet itsensä läpi, mutta Euroopassa tilanne on vielä aivan toinen.

Saksalaiset pääsisivät rakentamaan yhteistä autoaan aikaisintaan vuonna 2025. Mercedes-Benzin A-sarjaa valmistetaan tällä hetkellä muun muassa Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja