Valtteri Bottaksesta yllättävää puhetta Mersu-pomolta – "Kuin auringonlaskuun kadonnut maailmanmestari"

Valtteri Bottas paineli vahvan F1-viikonlopun Italian GP:ssä reilu viikko takaperin. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff äityi kommentoimaan suomalaisen edesottamuksia jopa yllättävin sanankääntein.

Bottas kihautti perjantaina aika-ajojen ykköseksi ja piti lauantaina asemansa oltuaan sprintin voittaja. Sunnuntain osakilpailuun Bottas joutui lähtemään uuden voimanlähteen käyttöönoton myötä perältä, mutta takoi huiman nousun lopulta kolmannelle sijalle.

– Minulle hän on koko viikon mies. Niin vahva joka sessiossa. Lauantain hän hoiti kuin auringonlaskuun kadonnut maailmanmestari. Kisassa hän ohitti kuin Lewis (Hamilton) parhaina aikoina. Täytyy nostaa hattua, Wolff sanoi Motorsport-Total.comin mukaan.

Wolff oli vakuuttunut, että Bottaksella olisi voinut olla mahdollisuus voittoonkin. Suomalainen kävi kisan loppuvaiheilla taistelua kolmantena olleen Red Bullin Sergio Pérezin kanssa, ja edessä olisi tämän jälkeen ollut vain kaksi McLarenia.

– Oli yksi yritys, jolla hän ohitti Pérezin, mutta hänellä ei ollut sitten vauhtia ulostulossa, Wolff kommentoi.

Pérez ylitti maalilinjan kolmantena ennen Bottasta, mutta oli saanut viiden sekunnin aikarangaistuksen, minkä myötä meksikolainen putosi lopputuloksissa viidenneksi.

Wolffin vertauksesta huolimatta ilman kuljettajien maailmanmestaruutta oleva Bottas ajaa viimeistä kauttaan Mercedeksellä ja siirtyy tämän sesongin jälkeen Alfa Romeolle. Mercedes valitsi suomalaisen tilalle Williamsilla ajavan suojattinsa George Russellin.

Lue myös:

    Uusimmat