F1-maailmanmestari kritisoi Valtteri Bottasta – koko hämmästely yhden sekunnin takia

1:40
Video: Valtteri Bottas pidätteli Lewis Hamiltonia ennen ohi päästämistä Barcelonassa

Vuoden 1996 F1-maailmanmestari Damon Hill hämmästelee sitä, miksi Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas jäi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin eteen Espanjan GP:ssä. Hillin purkauksen takana oli kuitenkin vain yksi vajavainen sekunti.

Tapauksen juuret liittyvät Espanjan GP:n kisan loppuvaiheille. Mercedeksen sisällä Lewis Hamilton oli käynyt juuri hakemassa uudet keskikovan seoksen renkaat allensa.

Varikkopysähdyksen myötä Valtteri Bottas nousi Hamiltonin edelle. Brittikuski otti kuitenkin suomalaisen nopeasti kiinni, päästen tämän tuntumaan.

Bottakselle viestitettiin talliradiossa, että tämä on Hamiltoniin nähden eriävällä taktiikalla liikkeellä. Tällä Mercedes yritti viestittää, että suomalaisen pitäisi päästä Hamilton edelleen.

Bottas ei antanut helpolla periksi. Suomalainen jäi hetkeksi britin edelle. Piakkoin Hamilton kuitenkin ohitti Bottaksen.

Tämän jälkeen Hamilton sai kiinni kisan kärjessä ajaneen Max Verstappenin.

Bottaksen tempaus aiheutti närää varsinkin Englannissa. Vuoden 1996 maailmanmestari Damon Hill näki punaista puhuessaan tapauksesta F1 Nation -podcastissa.

– Bottaksen temppu maksoi Lewisille lähemmäs sekunnin, Hill sanoi, viitaten Bottaksen ”peittelyyn”.

– Jos kaikki olisi ratkennut viimeisellä kierroksella, niin tuolla sekunnilla olisi voinut olla hyvinkin iso painoarvo. Katselin tilannetta ja ajattelin, että Toto Wolff (Mercedeksen) tallipäällikkö on aivan raivona Bottakselle.

Suomalaiskuski perusteli toimintaansa sillä, että hän ajoi samaan aikaan kisaa Ferrarin Charles Leclerciä vastaan. Täten Bottas ei halunnut nostaa jalkaa kaasulta.

Hill jakoi kuitenkin pientä ymmärrystä Bottaksen suuntaan.

– Kukaan ei halua kuulla, että takana oleva kaveri on nopeampi kuin sinä. Tai että tallikaverisi on nopeampi kuin sinä.

– Tuo on paha tilanne myös hänen kisainsinöörilleen, jonka on kerrottava asiasta. Koska tuo tuntuu myös heille aivan kamalalta. Eivät hekään halua kertoa, että ”sori kaveri, sinun on nyt siirryttävä syrjään”, Hill pohti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja