Mersu-pomo dramaattisena: Tuplapisteillä häviäjä tarvitsee psykologia

Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff pitää epäreiluna tämänvuotista sääntömuutosta, jonka mukaan kauden viimeisestä GP:stä Abu Dhabista jaetaan tuplapisteet, eli voittaja saa 50 pistettä.

Wolff sanoo suoraan, että tuplapistesäännön taustalla on lajin kaupallisia oikeuksia hallinnoivan Bernie Ecclestonen halu pitää F1-kisojen katsojaluvut korkealla säilyttämällä jännitys viimeiseen kisaan asti. Wolff odottaakin Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin välisen MM-taiston jatkuvan päätöskisaan asti.

- Vaikka olisi 30 pistettä jäljessä, pystyy sen kääntämään ympäri Abu Dhabissa, jos kärkimies keskeyttää. Ehkä Bernie oli oikeassa siitä, että tuplapisteet pitävät MM-taiston avoinna viimeiseen kisaan asti, mutta mielestäni se ei ole reilua. Mielestäni sitä ei olisi pitänyt tehdä, Wolff kommentoi.

Wolffin mielestä se olisi kuljettajalle todella katkera pala, jos päätöskisan tuplapisteet olisivat ratkaisevassa asemassa mestaruuden menettämisen suhteen.

- Kumpikaan heistä ei välitä, jos he voittavat mestaruuden sillä tavalla, mutta se, joka häviää tuplapisteillä, tarvitsee psykologista hoitoa, Wolff arvioi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja