Mainos

Merkittävä vaikutus parisuhteeseen: Tiede paljastaa, miksi pidämme rintoja niin ihanina

Olipa kyseessä sitten paljastava mainos tai julkinen imettäminen, rinnat aiheuttavat paljon kohua. Tiede paljastaa nyt, miksi pidämme rintoja niin mielenkiintoisina. 

Sekä miehillä että naisilla on jonkinlainen suhde rintoihin, niin omiin kuin vastakkaisen sukupuolenkin varustukseen. Rinnat ovat myös yksi lähestymistapa markkinointiin, sillä rinnat ovat esillä kaikkialla, niin mainoksissa, tv-ohjelmissa, elokuvissa kuin lehdissäkin.

Mutta miksi rinnat ovat meille niin suuri pakkomielle? Tämän ymmärtämiseksi meidän tulee ymmärtää niiden fysiologiaa ja kehitystä.

Ihmiset ainutlaatuisia nisäkkäitä 

Ihmiset ovat ainoita naispuolisia nisäkkäitä, joiden rinnat kasvavat jo murrosiässä. Muille nisäkkäille tämä tapahtuu ainoastaan raskauden aikana. 

Rintamme eivät myöskään pysy aina samankokoisina, vaan niiden koot vaihtelevat viikoittain muun muassa estrogeenin ja kuukausikierron mukaan. Kaiken lisäksi rintamme eivät useinkaan ole samaa paria. Jopa puolella meistä rinnat ovat keskenään eriparia. 

Emme myöskään käytä rintojamme muiden nisäkkäiden tapaan ainoastaan imettämiseen, vaan niillä on merkittävä vaikutus myös seksuaalisuuteemme. 

Rinnoilla merkittävä yhteys tunnesiteen luomisessa

Ihmiset ovat ainutlaatuisia olentoja siinäkin mielessä, että he harrastavat seksiä myös kasvotusten. Joidenkin tutkijoiden mukaan tämä tapa on perimää juuri rintaruokinnasta.

Journal of Sexual Medicine -julkaisussa esitelty tutkimus paljastaa, että 82 prosenttia naisista ja 52 prosenttia miehistä koki seksuaalista kiihottumista silloin, kun heidän rintojansa tai nännejään stimuloidaan. Kun näin tapahtuu, keho erittää hyvän olon hormonia, oksitosiinia. Tätä voi tapahtua myös silloin, kun nainen imettää.

Oksitosiini saa aikaan sen, että huomio keskittyy lapsen tai kumppanin kasvoihin, tuoksuihin ja ääniin. Rintojen stimuloinnin ja kasvotusten harrastettavan seksin aikaansaama mielihyvä auttaa luomaan yhteyden ja siteen kumppaniin.

Lähde: ATTN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.