Mainos

Merkel ja Putin lämmittelevät Saksan ja Venäjän hyhmäisiä suhteita

1:51

Saksan liittokansleri Angela Merkel on aloittanut keskustelut Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Sotshissa Mustanmeren rannalla. Kaksikko yrittää osaltaan lämmittää EU:n ja Venäjän välisiä suhteita, jotka ovat vajonneet niin pahasti pakkaselle, ettei sellaista ole koettu sitten kylmän sodan.

Saksa on ilmoittanut, että tapaamisen pääpaino on heinäkuussa Hampurissa järjestettävän G20-huippukokouksen valmistelussa. Suurista erimielisyyksistä ei odoteta päästävän yhteisymmärrykseen Venäjän kanssa. Putin kuitenkin sanoi maaliskuussa Saksan ulkoministerin Sigmar Gabrielin vierailun jälkeen, että hän haluaa Saksan ja Venäjän "normalisoivan täysin" suhteensa.

EU:n ulkopolitiikasta vastaava Federica Mogherini loi viime viikon vierailullaan Venäjälle pohjaa suhteiden parantamiselle toteamalla, etteivät EU:n ja Venäjän väliset suhteet ole täysin jäässä, mutta niiden parantamista haittaavat pahasti perustavanlaatuiset erimielisyydet Ukrainasta ja Syyriasta. Merkel on tukenut vahvasti EU:n Venäjälle asettamia pakotteita. Venäjä reagoi pakotteisiin asettamalla tuontikieltoja EU:n maataloustuotteille.

Saksa ja Venäjä ovat myös käyneet neljänkeskisiä neuvotteluita Ukrainan kriisistä Ranskan ja Ukrainan päämiesten kanssa. Merkel kävi edellisen kerran Venäjällä toukokuussa 2015. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.