Merkel ja Putin lämmittelevät Saksan ja Venäjän hyhmäisiä suhteita

Merkel ja Putin tapasivat Venäjällä 1:51

Saksan liittokansleri Angela Merkel on aloittanut keskustelut Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Sotshissa Mustanmeren rannalla. Kaksikko yrittää osaltaan lämmittää EU:n ja Venäjän välisiä suhteita, jotka ovat vajonneet niin pahasti pakkaselle, ettei sellaista ole koettu sitten kylmän sodan.

Saksa on ilmoittanut, että tapaamisen pääpaino on heinäkuussa Hampurissa järjestettävän G20-huippukokouksen valmistelussa. Suurista erimielisyyksistä ei odoteta päästävän yhteisymmärrykseen Venäjän kanssa. Putin kuitenkin sanoi maaliskuussa Saksan ulkoministerin Sigmar Gabrielin vierailun jälkeen, että hän haluaa Saksan ja Venäjän "normalisoivan täysin" suhteensa.

EU:n ulkopolitiikasta vastaava Federica Mogherini loi viime viikon vierailullaan Venäjälle pohjaa suhteiden parantamiselle toteamalla, etteivät EU:n ja Venäjän väliset suhteet ole täysin jäässä, mutta niiden parantamista haittaavat pahasti perustavanlaatuiset erimielisyydet Ukrainasta ja Syyriasta. Merkel on tukenut vahvasti EU:n Venäjälle asettamia pakotteita. Venäjä reagoi pakotteisiin asettamalla tuontikieltoja EU:n maataloustuotteille.

Saksa ja Venäjä ovat myös käyneet neljänkeskisiä neuvotteluita Ukrainan kriisistä Ranskan ja Ukrainan päämiesten kanssa. Merkel kävi edellisen kerran Venäjällä toukokuussa 2015. 

Lue myös:

    Uusimmat