FT: Saksa ja Ranska haluavat huippukokouksen EU:n johdon ja Vladimir Putinin välillä – miten suhtautuu Baltia?

5:34
Video: Tutkijan mielestä Venäjä sai Bidenin tapaamisessa toivomaansa tunnustusta vahvuudestaan – katso asiantuntijan analyysi kokouksesta

Saksa ja Ranska ehdottavat, että Euroopan unioni harkitsisi huippukokouksen järjestämistä EU:n ja Venäjän välillä, kertoo talouslehti Financial Times.

FT:n mukaan Saksan liittokansleri Angela Merkel on pitänyt asiasta yhteyttä tiiviisti eurooppalaisiin liittolaisiinsa. Tukea hän on saanut Ranskan presidentiltä Emmanuel Macronilta.

Sekä Saksa että Ranska ovat peräänkuuluttaneet uutta strategiaa suhteissa Venäjään. EU ja Venäjä eivät ole järjestäneet keskinäisiä huippukokouksia sen jälkeen, kun Venäjä miehitti Krimin vuonna 2014.

Saksa on sitä mieltä, että Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin huippukokous viime viikolla on malli siitä, miten suhteita Venäjään voidaan elvyttää.

Merkel on ollut yhteydessä Putiniin säännöllisesti, mutta pitää parempana sitä, että EU voisi puhua yhdellä äänellä Venäjälle.

FT arvioi, että uusi lähetystapa Venäjän suhteen ei miellytä Baltian maita ja Puolaa, jotka vaativat kovempaa linjaa Putinia vastaan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja