Mainos

Yhdysvaltain ulkoministeri tapaa jälleen Venäjän johtoa – Sotshissa tapaamiset Putinin ja Lavrovin kanssa

3:38
Mike Pompeo arvosteli Venäjää Arktisen neuvoston kokouksessa Rovaniemellä viime viikolla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo tapaavat tänään Sotshissa.

Kyseessä on ensimmäinen suurvaltojen välinen korkean tason tapaaminen sen jälkeen kun Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat Helsingissä heinäkuussa.

Trump ja Putin keskustelivat kuitenkin puhelimessa toista tuntia vajaa kaksi viikkoa sitten.

Trumpin läheisillä suhteilla Putiniin ei ole juurikaan kannatusta kongressissa eikä välttämättä edes hänen lähipiirissään. Pompeo muistutti ennen lähtöään, ettei usko veljeilyyn Venäjän kanssa.

–  Amerikkalaiset päättäjät ovat irtautuneet realismista uskomalla, että Kiinan ja Venäjän ottaminen mukaan niin sanottuun sääntöihin perustuvaan demokratiaan edistäisi niiden kehittymistä kohti demokratiaa, Pompeo sanoi puhuessaan konservatiivisessa Claremont-instituutissa.

–  Kun kylmän sodan päättymisestä on kuulunut 30 vuotta, näemme, että Putinin hallinto teurastaa kylmäverisesti toisinajattelijoita ja miehittää naapurimaitaan, ulkoministeri jatkoi.

Pompeo tapaa Sotshissa myös venäläiskollegansa Sergei Lavrovin. Kaksikon keskustelujen odotetaan keskittyvän muun muassa Venezuelan kriisiin ja Iranin ydinsovun romuttumiseen. Myös ydinaseita rajoittavan Uusi Start -sopimuksen jatko noussee esille.

–  Yritän kysyä Pompeolta, miten amerikkalaiset aikovat selvittää tämän (Iranin) kriisin, joka johtuu täysin heidän yksipuolisista päätöksistään, suorapuheisuudestaan tunnettu Lavrov sanoi eilen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja