Kautensa viime metreillä oleva Angela Merkel vierailee Venäjällä ja Ukrainassa ensi viikon lopulla

2:24
Saksassa on otettu käyttöön uusia rajoituksia maahan saapuvien henkilöiden osalta

Saksan liittokansleri Angela Merkel vierailee Venäjällä ja Ukrainassa ensi viikon lopulla.

Merkelin tiedottajan mukaan liittokansleri vierailee Moskovassa ensi viikon perjantaina ja Ukrainassa sunnuntaina.

Merkelin tiedottaja Steffen Seibert ei perjantaina valottanut tarkemmin Merkelin matkojen sisältöä. Saksan liittokanslerina vuodesta 2005 lähtien toimineen 67-vuotiaan Merkelin on määrä luopua virastaan Saksassa syyskuun lopussa järjestettävien liittopäivävaalien jälkeen.

Merkelin edellinen Moskovan-vierailu tapahtui viime vuoden tammikuussa. Sen jälkeen Saksan ja Venäjän välejä ovat hiertäneet Ukrainan tilanteen ohella muun muassa vakoiluskandaalit ja Venäjän johdon kriitikon Aleksei Navalnyin myrkyttäminen.

Ongelmista huolimatta Merkel on halunnut, että EU-maat olisivat tiiviimmässä yhteydessä Venäjän ja sen presidentin Vladimir Putinin kanssa. Kesäkuussa Saksa ja Ranska ehdottivat muille unionimaille EU–Venäjä-huippukokouksen järjestämistä, mutta ehdotus sai viileän vastaanoton etenkin monilta itäisen Euroopan EU-mailta.

Viimeisin EU:n ja Venäjän välinen huippukokous järjestettiin vuoden 2014 alussa ennen kuin Venäjän joukot miehittivät Krimin niemimaan ja sota Ukrainan itäosissa alkoi. Ukrainan sodassa on tähän mennessä kuollut noin 13  000 henkeä.

Saksaa on kritisoitu etenkin Yhdysvalloissa Nord Stream 2 -kaasuputken rakentamisesta Venäjältä Saksaan. Putken on sanottu lisäävän EU:n energiariippuvuutta Venäjästä ja lisäävän Venäjän geopoliittista vaikutusvaltaa EU:ssa.

News Value: 3STT-AFP1572 characters186 words

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja