Merja Kyllösellä epäonnea lennoilla: Matkat täynnä kommelluksia

Europarlamentaarikko Merja Kyllösen matkat Brysseliin ja Strasbourgiin eivät aina ole sujuneet suunnitelmien mukaan.

Europarlamentaarikko Merja Kyllönen puurtaa heinäkuussa täysillä töiden parissa. Europarlamentin istuntojen merkeissä niin Brysselissä kuin Strasbourgissa viilettävälle Kyllöselle on myös ehtinyt sattua ja tapahtua.

Kyllönen kirjoitti tuoreessa blogikirjoituksessaan, miten matkat eivät aina ole sujuneet aivan toivotulla sulavuudella. MTV.fin haastattelussa poliitikko avaa vielä lisää tapahtumia.

– Kyllä nämä kaikki matkat ovat olleet kommelluksia täynnä, Kyllönen nauraa.

– Yhdellä reissulla polttoaine oli loppumassa, kun kiersimme kentän yläpuolella vuoroa odottaen. Jouduimme sitten laskeutumaan rannikkokentälle ja sieltä oli hieman haastavaa päästä pois, Kyllönen kertoo.

Heinäkuussa ensimmäiseen täysistuntoon Strasbourgiin suunnatessaan Kyllösellä oli jopa niin paljon epäonnea, että hän ei päässyt edes koneeseen asti.

– Lentolipussa oli sukunimessäni virhe, joten en päässyt koneeseen. Siinä oli inhimillinen virhe käynyt varauksessa, kun heillä on europarlamentissa kuitenkin tuhansia asiakkaita. Kyllä meille sanottiin, että pitää tarkasti katsoa liput ja nimet, Kyllönen kuvailee.

Kyllönen suuntasi Strasbourgiin seuraavalla koneella ja jännitti sitä, ehtisikö hän täysistuntoon ja ensimmäiseen äänestykseen.

– Kuljettaja odotti kentällä, joten muuten olisin ehtinyt, mutta kollega oli kateissa Frankfurtin isolla lentokentällä. Onneksi hän oli tuttu samasta valiokunnasta, niin tiesin ketä etsiä.

Lopulta kaksikko ei ehtinyt täysistuntoon. Kahden mepin poissaolo ei kuitenkaan vaikuttanut tulokseen.

– Kyllähän se tietysti harmitti. Ovathan ne hienoja hetkiä, kun aloitetaan. Oli valitettavaa olla poissa tapahtuman ytimestä.

Pitkän aikaa politiikassa mukana ollut ja liikenneministerinä ympäri maailman kiertänyt Kyllönen jaksaa kuitenki suhtautua huumorilla erinäisiin kommelluksiin.

– On kyllä ollut sen verran ikimuistoisia reissuja ja seikkailuja, että olen miettinyt, pitäisikö kirjoittaa joku matkakirja, Kyllönen nauraa. 

Lue myös:

    Uusimmat