Mainos

Merimieskirkko vie villasukkia laivoille – "Mikä voisi lämmittää jouluaattona enempää kuin käsin neulotut sukat"

Merimieskirkko kerää parhaillaan villasukkia joululahjaksi merenkulkijoille. Kokkolassa sukkia tehtaillaan viikon päästä jumalanpalveluksessa. Villasukat voi tiputtaa myös kolehtihaaviin.

Villasukka ei ole vain vaatekappale, vaan se viestii myös kodista, lämpimistä ajatuksista ja välittämisestä. Näin uskoo Merimieskirkon väki. Sen mukaan mikään ei voi lämmittää tuulisella merellä jouluaattona enempää kuin lahjapaketista paljastuvat käsin neulotut villasukat. 

Merimieskirkko kerä parhaillaan kansalaisilta itse tehtyjä villasukkia ja muita pieniä lahjoja merelle jouluksi lähetettäväksi. Laivaliikenteen aikataulujen takia osan paketeista olisi oltava merimieskirkoilla jo loka-marraskuussa. Lahjoja otetaan kuitenkin vastaan jouluun saakka.

Halukkaat voivat viedä lahjapaketteja kaikille Merimieskirkon kotimaan toimipaikoille sekä suomalaisille merimieskirkoille Alankomaissa, Belgiassa, Britanniassa, Kreikassa ja Saksassa.

Paketteihin voi panna mukaan myös esimerkiksi kirjoja, makeisia, hanskoja, lapasia ja pelejä. Suklaa, elintarvikkeet ja kynttilät eivät paketteihin sovellu. Paketin sijaan voi antaa myös rahalahjoituksen.

Villasukkia neulotaan myös kirkossa 

Kokkolassa Kaarlelan kirkossa pannaan puikot ristiin ensi viikon sunnuntaina 6. marraskuuta, jolloin Kokkolassa järjestetään ensimmäistä kertaa neulemessu. Neulemessun yksi järjestäjistä, seurakuntapastori Emilia Teerikangas toteaa, että jumalanpalveluksen aikana neulominen on paitsi sallittua, jopa suositeltavaa.

– Usein ajatellaan, että neulominen vie huomion muualle. Mutta itse asiassa neulominen on monelle oiva ja todistetusti hyväksi havaittu keino keskittymiseen, Teerikangas toteaa.

Neulemessu on samalla vastaususean himoneulojan ”ongelmaan” ylimääräisistä neulomuksista, koska valmiit neulomukset, etenkin villasukat voi tuoda kolehdiksi.

Messussa tehdään yhteistyötä Merimieskirkon kanssa, joka toimittaa lahjat eteenpäin merimiesten jalkoja lämmittämään. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.