Mainos

Kirkko jakoi piparia aamuruuhkassa – kaikille ei kelvannut

Ilmaiset piparkakut eivät kelvanneet kaikille ohikulkijoille tänään Helsingin aamuruuhkassa, jossa seurakuntalaiset yllättivät ohikulkijoita vuotuisella piparkakkutempauksellaan.

– Osa kulkee napit korvilla kiireisinä, tai sanovat, etteivät kuulu seurakuntaan, sanoi piparkakkuja työmatkalaisille jakanut Munkkiniemen seurakunnan työntekijä Hetu Saarinen.

– Itseäni jäi kyllä harmittamaan, kun yksi äiti kahden lapsensa kanssa torjui piparkakut kiireeseen vedoten, vaikka lapset olisivat selvästi ne halunneet, Saarinen sanoi.

Seurakunnat järjestivät joulun piparkakkutempauksen nyt viidettä kertaa eri puolilla Suomea. Tarkoituksena on tuoda ihmisten arkeen iloa ja joulumieltä. Pipareita oli jaossa yli 100 000, ja niistä suurin osa – 90 000 – jaettiin pääkaupunkiseudulla. 

Munkkiniemen seurakunta sai piparkakkujen pakkaamisessa apua seurakunnan tiloissa asuneilta turvapaikanhakijoilta.

– Heillä on kova into tehdä jotakin, ja he tulivat innoissaan mukaan pakkaamaan pipareita, kertoo Saarinen.

Piparkakkutempaus järjestettiin tänä vuonna viidettä kertaa. Piparkakkuja jaettiin Helsingissä muun muassa bussi- ja raitiovaunupysäkeiden, juna- ja metroasemien sekä kauppakeskusten läheisyydessä. Pelkästään Helsingissä jakelupaikkoja on 40.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.