F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mercedes-tuuraaja George Russell murjaisi debyyttipäivästään: ”Olen pahoinpidelty”

0:35
Mercedes-korvaaja George Russell säväytti Sakhirin GP:n 1. harjoituksissa.

George Russell debytoi perjantaina komeasti Mercedeksen ohjaimissa lyömällä tauluun Sakhirin GP:n kaksien ensimmäisten harjoitusten kärkiajat. Päivä ei sujunut kuitenkaan ongelmitta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Williamsilla tavallisesti ajava Russell tuuraa Mercedeksen ratissa koronavirustartunnan saanutta, seitsemännen maailmanmestaruutensa jo varmistanutta Lewis Hamiltonia. Russell puhui jo aiemmin, että hänellä on vaikeuksia mahtua Hamiltonin käyttämään ohjaamoon.

– Minulla on yhä paljon työtä, jotta oloni on mukava autossa. Urakkaa riittää asetusten kanssa, täytyy tehdä joitakin parannuksia, ja saada tämä natsaamaan huomiseksi (lauantaiksi), joka tulee olemaan eri tarina, Russell sanoi GPFansin mukaan.

Ohjaamo tuntui Russellin kommenttien perusteella sanalla sanoen ahtaalta.

– Olen aika pahoinpidelty, ollakseni rehellinen, Russell murjaisi.

Russell on jo käynyt tallin kanssa läpi, mitä täytyy muuttaa. Aikaa on vähän, mutta tehtävää säätöjen kanssa on paljon. Britti arvioi perjantaina, että edessä olisi pitkä yö.

– Teen jätkien kanssa kovasti töitä, jotta saamme parannukset tehtyä sunnuntaiksi. Olen varma, että se tulee olemaan ok.

Viikonloppu etenee, meno paranee?

Russell pysyi nöyränä. Hän muistutti, että perjantain kärkiajat eivät tarkoita, että hän tulisi olemaan nopein lauantaina.

Russell arvioi olevansa Mercedes-aisapariaan Valtteri Bottasta puolitoista kymmenystä perässä vähällä bensalla.

– (Max) Verstappen oli uskomattoman nopea pitkillä vedoilla. Valtteri oli nopein toisissa harjoituksissa, mutta hänen kierroksensa mitätöitiin.

Russell uskoo kuitenkin tulevansa kohentamaan viikonlopun edetessä. Näin voi odottaa myös ulkoapäin, kun säätöjä saadaan yhä paremmin uomiinsa ja tuntuma auton kanssa vielä paranee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja