Lewis Hamilton sivuun myös F1-kauden viimeisestä kilpailusta?

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää olevansa epävarma, pystyykö Lewis Hamilton ajamaan myöskään F1-kauden päättävässä Abu Dhabin GP:ssä ensi viikolla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Seitsemännen F1-maailmanmestaruutensa jo varmistaneella Hamiltonilla todettiin maanantaina koronapositiivinen testitulos. Britti on koronan myötä sivussa ainakin tänä viikonloppuna kaasuteltavasta Sakhirin GP:stä Bahrainissa, ja häntä Mercedeksen ohjaimissa tuuraa Williamsilla tavallisesti ajava George Russell.

Epävarmaa on, pääseekö Hamilton takaisin tositoimiin Abu Dhabiinkaan.

– Olemme nähneet testejä, jotka ovat olleet negatiivisia 10 päivän sisällä (positiivisesta tuloksesta), joten se on minun mielestäni täysin tehtävissä. Se olisi hyvin positiivista kehitystä, Wolff sanoi Pitpass.comin mukaan, mutta lisäsi:

– Täytyy kuitenkin silmäillä tilannetta, koska on monia urheilijoita, jotka ovat antaneet positiivisen testin kauan oireiden jälkeen, kun he eivät ole olleet enää tartuttavia. Tämä on jotain, mitä FIAn (kansainvälinen autoliitto) täytyy tarkastella.

Wolff sanoi perjantaina, ettei Hamilton voi hyvin. Hän korosti, että mestarin prioriteetti on nyt parantua.

– En ole varma, tuleeko hän seuraamaan yksityiskohtaisesti, mitä radalla tapahtuu. Jos olet sängyssä etkä tunne oloasi hyväksi, kisaaminen on kakkosprioriteetti.

Hamiltonin tuuraaja Russell loisti perjantain harjoituksissa ja oli tulosliuskan ykkönen kummissakin treeneissä. Samalla hän löi Valtteri Bottakselle lisää painetta loppuun viikonloppuun.

Bottas on solminut Mercedeksen kanssa jatkosopimuksen ensi kaudeksi, mutta Mercedes-suojatti Russellia on pidetty hänen vahvimpana korvaajaehdokkaanaan kaudeksi 2022.

Lue myös:

    Uusimmat